Seară de poveste în Poiana Lupului – Gărâna. Folkiștii au vibrat la unison [FOTO/VIDEO]

„Iarba de verde de acasă, să mă rătăcesc prin lume nu mă lasă”, așa au scandat aseară zeci de iubitori ai muzicii folk, reuniți, nu pentru a protesta împotriva actualei guvernări, ci pentru a se bucura de cea de-a 14-a ediție a Festivalului de Folk de la Gărâna, care a debutat în forță cu un program și o atmosferă de invidiat.

Vremea bună, versurile artiștilor îndrăgiți de public, mirosurile preparatelor senzaționale și oamenii frumoși au transformat și această ediție într-o filă de poveste, ce va fi spusă cu nostalgie peste ani copiilor și nepoților.

A fost în 10 august pe scena din Poiana Lupului o Didina Curea sensibilă și vibrantă, urmată de mult așteptata trupă Pragu de Sus, care a deschis oficial atmosfera, cu ale sale acorduri tinerești de folk, dar cu mare priză la public, public care în ultima jumătate a prestației artiștilor a aplaudat și cântat alături de ei.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157700077110565″]

Amintiri ale unei tinereți de mult apuse, visuri și idealuri noi pentru cei mai tineri, toate au valsat în aerul puternic al nopții sub acordurile blues-ului acustic oferit de Ilie Stepan & Horia Crișovan & Florin Cvasa, artiști ce au subliniat subtil că viața nu se rezumă la o criză politică, la corupţie și incapabili, viața se ascultă și se trăiește prin simțămintele unui chitări și stării de bine date de o muzica bună alături de prieteni și familie.

Prima seară a festivalului de la Gărâna nu se putea încheia mai perfect decât cu programul de excepție oferit de Mircea Rusu Band, care nu doar a plăcut și surprins auditoriul, ci a revenit pe scenă după „n” bisuri și aplauze ce păreau că nu se mai termină. Mircea Rusu a fost și el gratulat cu ocazia zilei sale de naștere cu o dedicație originală din partea publicului, dar și din partea colegului de trupă Teo, care a impresionat pe toți cei prezenți cu o interpretare de excepție a unei arii de operă.

În această seară programul se va derula astfel:

  • ora 19: prezentare colecție vestimentară „Folk Journey” by Luciana Matei
  • ora 20: Mircea Baniciu, Ducu Bertzi, Alina Manole, Andrei Păunescu, Mircea Bodolan

YouTube video