Seară de poveste în Poiana Lupului – Gărâna. Folkiștii au vibrat la unison [FOTO/VIDEO]

„Iarba de verde de acasă, să mă rătăcesc prin lume nu mă lasă”, așa au scandat aseară zeci de iubitori ai muzicii folk, reuniți, nu pentru a protesta împotriva actualei guvernări, ci pentru a se bucura de cea de-a 14-a ediție a Festivalului de Folk de la Gărâna, care a debutat în forță cu un program și o atmosferă de invidiat.

Vremea bună, versurile artiștilor îndrăgiți de public, mirosurile preparatelor senzaționale și oamenii frumoși au transformat și această ediție într-o filă de poveste, ce va fi spusă cu nostalgie peste ani copiilor și nepoților.

A fost în 10 august pe scena din Poiana Lupului o Didina Curea sensibilă și vibrantă, urmată de mult așteptata trupă Pragu de Sus, care a deschis oficial atmosfera, cu ale sale acorduri tinerești de folk, dar cu mare priză la public, public care în ultima jumătate a prestației artiștilor a aplaudat și cântat alături de ei.

Amintiri ale unei tinereți de mult apuse, visuri și idealuri noi pentru cei mai tineri, toate au valsat în aerul puternic al nopții sub acordurile blues-ului acustic oferit de Ilie Stepan & Horia Crișovan & Florin Cvasa, artiști ce au subliniat subtil că viața nu se rezumă la o criză politică, la corupţie și incapabili, viața se ascultă și se trăiește prin simțămintele unui chitări și stării de bine date de o muzica bună alături de prieteni și familie.

Prima seară a festivalului de la Gărâna nu se putea încheia mai perfect decât cu programul de excepție oferit de Mircea Rusu Band, care nu doar a plăcut și surprins auditoriul, ci a revenit pe scenă după „n” bisuri și aplauze ce păreau că nu se mai termină. Mircea Rusu a fost și el gratulat cu ocazia zilei sale de naștere cu o dedicație originală din partea publicului, dar și din partea colegului de trupă Teo, care a impresionat pe toți cei prezenți cu o interpretare de excepție a unei arii de operă.

În această seară programul se va derula astfel:

  • ora 19: prezentare colecție vestimentară „Folk Journey” by Luciana Matei
  • ora 20: Mircea Baniciu, Ducu Bertzi, Alina Manole, Andrei Păunescu, Mircea Bodolan