Aeroportul din Arad se va închide! Timp de trei zile, cerul va fi brăzdat de lasere și decibeli

po 1000x100px (3)

14-16 septembrie vor fi zile de foc pentru aeroportul din Arad, care își va desfășura activitatea într-un mediu incendiar și sub amprenta gălăgiei a sute de oameni.

Tu ce faci la mijloc de septembrie?

Cel mai mare festival din vestul țării, Arad Open Air Festival, își va deschide porțile, în luna septembrie. Trei zile de muzică live non-stop, având pe post de cap de afiș nume grele de renume mondial (http://www.openairfestival.ro/line-up). Deja îmbarcați pentru scene sunt: Goran Bregović și „Wedding and Funeral Band”, ATB,  Vama, Șuie Paparude,Vița de Vie, Subcarpati, Neverdogs, Jose Maria Ramon NERVO,  YOUSEF.

Pe cele trei scene, care vor fi amplasate în perimetrul nefuncțional din incinta aeroportului, vor răsuna ritmuri balcanice cu influențe rock, muzică trance, drum&bass, dubstep, pop rock, rock alternativ și hip hop.

„Happiness is created here, at Arad Open Air Festival

Unul dintre cele mai așteptate nume este Goran Bregović, cunoscut la nivel internațional pentru stilul său muzical unic, în care combină ritmurile tradiționale balcanice cu influențe rock, care va urca pe scena principală a Arad Open Air Festival, alături de „Wedding and Funeral Band”. Sunetele care îmbină ritmurile balcanice tradiționale și cele ale gypsy brass band sunt puse în valoare de chitara electrică și de tobele cu accente din zona muzicii rock, pe fundalul unei orchestre și al unui cor masculin.

Chitarist și compozitor originar din Sarajevo, Bosnia, artistul s-a născut în data de 22 martie 1950 într-o familie cu origini mixte: tatăl său este croat, iar mama sârboaică. A studiat muzica de la vârste fragede, iar la 16 ani a început să cânte muzică tradițională într-un bar din orașul Kojic, pentru a se putea întreține.

Împreună cu un alt artist aspirant, Zoran Redzia, a început să cânte într-o trupă rock numită Jutro (trad. „Bună dimineața”), în 1971. La scurt timp a început să se bucure de popularitate. Trei ani mai târziu, trupa și-a schimbat numele în Bijelo Dugme (trad. „Butonulalb”), devenind cel mai apreciat band rock din Iugoslavia și, mai apoi, din Balcani. În anii ‘90, când Bregović s-a retras din Bielo Dugme, avea la activ 13 albume vândute în șase milioane de exemplare. După 10 ani de muzică rock, muzicianul a decis să se dedice stilului care l-a făcut cunoscut în întreaga lume: o combinație de ritmuri tradiționale balcanice, cu sonorități rock.

De când a abandonat rock-ul pur, în 1985, Bregović nu a mai cântat live timp de 10 ani. Asta până în 1995 când, alături de o trupă de 10 muzicieni, un cor și o orchestră simfonică, a susținut o serie de concerte în Grecia, Suedia și Bruxelles. În 1997, grupul devine mai mic și concertează muzica pe care Bregović a compus-o pentru filme, evenimentele aducând laolaltă între 3.500 și 10.000 de spectatori. Turneul de anul acesta, „Three Letters from Sarajevo”, cuprinde deja îndrăgitele melodii de pe Champagne For Gypsies, precum: Bella Ciao, Be That Man, Presidente sau Quantum Utopia. La Arad Open Air Festival, Goran Bregović și Wedding and Funeral Band vor urca pe scena principală duminică, 16 septembrie, alături de Jonathan Band, Vama și Dirty Slippers (trupă care a cântat de mai multe ori în deschiderea celor de la Republic, un band maghiar cunoscut în întreaga lume).

În cadrul evenimentului, care reconstruiește ideea de aeroport, organizatorii oferă publicului posibilitatea de a se bucura de 80 de artiști naționali și internaționali, 72 de ore de distracție cu muzică live, trei scene și o serie de surprize impresionante.

La check-in vor fi prezenți: Goran Bregović, Nervo, Fumiya Tanaka, Thomas Melchior, Mahmut Orhan, Maayan Nidam, Anna Tour, Herodot, Vama, Addo Snazu, Lamache, Macarie, Herck, Somesan, Bread & Butter, Jonathan Band, Șuie Paparude, Subcarpați, OCS, Gojira& Planet H și Vița de Vie, urmând ca organizatorii să anunțe și alți artiști.

Biletele pentru festivalul organizat de Centrul de Excelență Arad, AOA Agency și Neverland Place, cu sprijinul partenerilor principali: Primăria Arad – prin Centrul Municipal de Cultură Arad – pot fi achiziționate de pe www.enterix.roșiwww.myticket.ro. Toate informațiile necesare despre festival sunt disponibile pe www. openairfestival.ro, pagina de Facebook a festivalului, https://www.facebook.com/aradopenair/ și pagina de Instagram – https://www.instagram.com/aradopenair/.

Pentru mai multe detalii: Mihai Mindrigiu, Project Manager Arad Open Air Festival, 0751 100 099, pr@openairfestival.ro

Pentru că lista artiștilor invitați încă nu s-a completat, iar organizatorii anunță și alte nume importante, rămâneți cu ochii pe Express de Banat pentru a afla și restul surprizelor.

03 britannia 1000 x 100 gif