Să facem cunoștință cu The Outsiders – cea mai tânără trupă din Reșița!

În peisajul muzical reșițean și-a făcut apariția, de mai bine de un an, încă o trupă de tineri care să încânte publicul dornic de muzică live. The Outsiders are 4 membri, cu vârste cuprinse între 17 și 26 de ani. Specializarea lor: muzica live!

The Outsiders – așa se numește cea mai tânără trupă din Reșița, care împlinește luna aceasta un an și jumătate de la înființare. Fiecare membru al ei a mai cântat în alte formații înainte, de aici și numele trupei. Notabilă experiență, am spune, dacă ne gândim că cel mai tânăr membru – Flavia Staicu, voce și chitară – împlinește luna aceasta 17 ani.

The Outsiders acoperă stiluri variate de muzică, de la rock, la blues și reggae. Tinerii participă la toate evenimentele publice la care sunt invitați, inclusiv la petreceri private, de genul nunților sau botezurilor. Desigur, toate piesele sunt cântate live.

Trupa are și o piesă proprie, lansată anul trecut la festivalul de la Râul Alb, organizat de Mc Trust. Aceasta se numește „Out of My Mind” și poate fi găsită pe pagina oficială de Facebook a trupei.

The Outsiders se prezintă

Flavia Staicu (17 ani) – voce și chitară – este unul dintre liderii trupei, având în vedere că, împreună cu toboșarul Adi Dolea, a decis înființarea trupei în februarie 2017. Flavia ne-a mărturisit că viața de artist la o vârstă așa de fragedă „este cu suișuri și coborâșuri, dar în general distractivă. Mă relaxează să îmi ocup timpul cu ceva ce îmi place să fac, mai ales că am timpul și energia necesară pe care o pot canaliza în muzică”. Cât privește combinația muzică-școală… „Momentan îmi este destul de simplu să le împac, dar deja clasa a XI-a, a XII-a probabil mă vor solicita mai mult. Cum am spus, dacă este vorba despre ceva ce îmi place, tot timpul îmi voi face timp”.

Flavia se poate mândri cu unele colaborări de care mulți artiști tineri nu vor avea parte, poate, niciodată. A cântat anul trecut la București, la aniversarea a 55 de ani de activitate a trupei Phoenix, alături de Nicu Covaci. Tot cu Nicu Covaci a urcat pe scenă și la Gărâna, la Festivalul de Blues „Wolfblues”, dar și alături de cântărețul și compozitorul Dan Aldea.

Adi Dolea (23 de ani) – tobe – prieten de câțiva ani cu Flavia, este cel care o și ajută cu vocea în timpul concertelor. Așa cum vă spuneam la începutul articolului, și Adi are o experiență remarcabilă pentru un tânăr de vârsta lui. „Prima dată când m-am pus pe scaunul tobelor a fost în 2009 și m-am îndrăgostit instant, în anul 2010 am reușit să îmi cumpăr primul meu set de tobe și să mă apuc de studiu, iar de atunci zi de zi încerc sa fiu mai bun decât am fost cu o zi înainte. Am activat până în prezent în două trupe reșițene, prima se numea Vinyl Band, iar cea de a doua se numește The Outsiders, unde pe lângă tobe, o acompaniez pe solista noastră Flavia la voce secundară (backing vocals). Influențele mele principale sunt: Mike Portnoy, John Bonham, Benny Greb, Roger Taylor, Stewart Copeland, Steve Jordan, Steve Gadd”, povestește Adi Dolea despre el.

Andrei Vladu (18 ani) – chitară solo – cântă de la vârsta de 13 ani și l-a urmat pe Adi Dolea în „transferul” de la Vinyl Band la The Outsiders. Andrei este un chitarist talentat și versatil, vrând ca sound-ul lui să fie unic. Preferă muzica metal, iar chitariștii lui preferați sunt Dimebag Darrel, Zakk Wilde, James Hetfield și Tony Iommi. A urmat cursurile de chitară de la Școala Populară de Arte și Meserii „Ion Românu” Reșița și a terminat clasa a XII-a la Colegiul Național „Traian Lalescu”, mai departe vrând sa urmeze cursurile Universității Politehnica din Timișoara.

Andrei Ghilea (26 de ani) – bass – este un tânăr de care mulți reșițeni au mai auzit. Și nu doar reșițenii… „Am cântat în trupa lui Mihail, am participat la Gala Premiilor Radio România, am cântat la Hard Rock Cafe, am cântat la festivaluri și concursuri de jazz, cum ar fi International Jazz Day, ed. 1, 2 și 3, Festivalul de Jazz „Napocensis”, Concursul Național de Jazz de la Sibiu”, spune Andrei Ghilea.

Cel mai recent eveniment la care a participat The Outsiders a fost Zilele Reșiței 2018, fiind prima trupă care a concertat pe scena amenajată în Poiana Golului. Tinerii talentați pot fi văzuți al diverse evenimente viitoare, iar odată cu răcirea vremii, reșițenii se vor putea delecta cu piese live în interpretarea The Outsiders în localurile din oraș.

Cât privește alte piese noi, Flavia ne promite surprize, dezvăluindu-ne că trupa are mai multe piese în lucru.