Ion Mocioalcă (PSD): O acţiune concertată, cu scopul de a răsturna prin violență statul de drept!

Reacţie parcă ruptă dintr-o realitate paralelă a PSD, a deputatului Ion Mocioalcă, preşedinte PSD Caraş-Severin, cu referire la mitingul din 10 august de la Bucureşti!

Liderul PSD Caraş-Severin, deputatul Ion Mocioalcă, s-a gândit că e cazul să-şi spună părerea despre ororile petrecute ieri seară, în Piaţa Victoriei. A făcut-o în urmă cu două ore, printr-o postare pe contul său de Facebook.

„Protestul «Diaspora» a fost o acțiune concertată, la care au participat direct președintele, liderii opoziției și « intelectuali », cu scopul precis de a da jos Guvernul PSD prin violență și astfel de a răsturna prin violență statul de drept. A fost o acțiune anti-democratică, care a venit împotriva majorității parlamentare și a majorității electorale. Instigarea si premeditarea sint evidente. Scopurile, la fel. Asta rezulta din mesajele pe care le-au emis si le-au sprijinit liderii formali și spirituali ai evenimentului: «Pînă la capăt, să-i dăm jos, flăcări si singe», «sa-i radem, acum ori niciodată »etc.“, scrie Ion Mocioalcă, iar noi i-am respectat întru totul scrierea.

Mocioalcă mai spune că Partidul Social Democrat dezaprobă categoric actele de violență care au deturnat demonstrația din 10 august 2018 și solicită autorităților statului să-i ancheteze de urgență pe cei care au incitat la violență și pe cei care au comis actele de agresiune.

„Autoritățile statului trebuie să stabilească în ce măsură actele de violență din Piața Victoriei, care s-au soldat cu răniți și pagube materiale, au fost determinate de declarațiile, îndemnurile sau chiar implicarea directă a unor partide și lideri politici din opoziție. Totodată, PSD solicită președintelui Klaus Iohannis să își ceară scuze imediat pentru afirmațiile sale iresponsabile împotriva Jandarmeriei, care a acționat legitim și legal pentru a-i împiedica pe protestatari să pătrundă în Palatul Victoria. Este inacceptabil ca președintele României să facă o astfel de declarație prin care subminează autoritatea statului și îndeamnă la reluarea agresiunilor împotriva ordinii și instituțiilor publice“, declară deputatul de Caraş-Severin, deşi acest pasaj l-am găsit pe Mediafax ca făcând parte dintr-un comunicat de presă al PSD, sursă neprecizată însă de Mocioalcă.

Liderul social-democraţilor din Caraş-Severin subliniază şi că PSD respectă libera exprimare și dreptul cetățenilor de a demonstra în mod pașnic, dar respinge categoric intervențiile politice prin care se încearcă deturnarea manifestațiilor în acțiuni violente, cu scopul răsturnării Guvernului și pentru înlăturarea puterii politice stabilită în mod legitim, prin alegeri libere și corecte. Dar şi acest pasaj se regăseşte în comunicatul de presă al PSD, fără ca Mocioalcă să precizeze acest lucru.