Se trage din nou la sorți! Voleibalistele de la CSM Lugoj, calificate direct în sferturile Cupei României

Consiliul Director al FRV a luat câteva decizii importante în ultima ședință, două dintre acestea vizând și echipa lugojeană.

Forţată de retragerea din campionat a formațiilor CS Medgidia, ocupanta locului 4 în sezonul trecut și a nou-promovatei CSU Hydrogenium Galați, Federaţia Română de Volei va reface tragerea la sorți a meciurilor din Cupa României, deoarece, conform regulamentului, ocupanta locului 5 în sezonul trecut, CSM Lugoj, va fi calificată direct în faza a II-a a competiției. Astfel încât echipa lugojeană îşi va aştepta adversarul după disputarea primului tur, în care vor juca echipele de pe locurile 6 – 12.

O altă noutate este ca la fiecare început de sezon să fie organizat un turneu Final Four al Supercupei României, la care vor participa câștigătoarea și finalista Cupei României, precum și campioana și vicecampioana României din sezonul precedent. Dacă finalistele Cupei României se regăsesc între ocupantele primelor două poziții din campionat, atunci tabloul Final Four va fi completat de ocupantele locurilor 3, respectiv 4 din precedentul sezon. Până acum, Supercupa se disputa între campioană și câștigătoarea Cupei României.

În acest sezon se vor lupta pentru Supercupa României: Volei Alba Blaj, CSM Târgoviște, CSO Voluntari şi CSM Lugoj, echipă care intră în joc după retragerea celor de la Medgidia.