Bolnavii de cancer din întreaga țară vor beneficia de tot sprijinul medical de care au nevoie. Construcția de la Slatina Nera începe să prindă contur. Autorizațiile de construire sunt eliberate deja, astfel că în doar câteva zile încep lucrările.
În luna septembrie ȋncep lucrările propriu-zise la Clinica de Oncologie din Slatina Nera. Aceasta este prima de acest fel din România și va avea inclusiv un centru de cercetări. Clinica va dispune de personal specializat, care se va îngriji de tratarea bolnavilor de cancer în stadii iniţiale: aflarea veştii, debutul bolii, depistarea precoce. Construcţia va fi ridicată cu ajutorul oamenilor binevoitori care vor să pună la temelia ei o faptă bună, într-o zonă nepoluată din judeţul Caraş-Severin, şi anume localitatea Slatina Nera.
Clinica va fi de tip rezidenţial, cu 42 de saloane spaţioase şi confortabile, construite pe o structură arhitecturală şi funcţională de tip sanatorial. Fiecare bolnav va fi găzduit cu grijă şi atenţie, într-un salon cu un singur pat şi va beneficia de o cură de recuperare de 14 zile.
”În momentul de faţă este eliberată autorizaţia de construire, din câte ştiu eu, de la domnul profesor Pavel Chirilă, care e părintele acestui centru şi care s-a ocupat prin fundaţia dumnealui. A avut loc şi licitaţia, care a fost câştigată de o firmă din Bucureşti, iar lucrările vor ȋncepe ȋn septembrie. Numai că tot timpul când se ȋntâmplă un lucru bun, sunt două, trei lucruri mai puţin plăcute sau care trebuiesc rezolvate. Şi la acest centru avem o problemă cu energia. Energia nu a putut fi cuprinsă ȋn buget şi aşteptăm sprijin din partea Consiliului Judeţean, pentru a trage energia până acolo”, a declarat Ion Poplicean, primarul comunei Sasca Montană.
Proiectul Nera aparține Fundaţiei „Sfânta Irina” care are ca principal obiectiv construirea primului Centru de Recuperare Oncologică din România. Acest proiect a obţinut o finanţare de la Uniunea Europeană în valoare de 70 la sută din totalul costurilor de implementare, cu condiţia ca restul să fie acoperit de Fundaţia „Sfânta Irina”. Acum, e nevoie de oameni care să creadă în el şi să ajute la strângerea unui milion de euro, sumă care va completa finanţarea europeană.
[slickr-flickr search=”sets” set=”72157631154846952″]