Măsuri contra transportului ilegal

Transportul ilegal de masă lemnoasă afectează structura de rezistență a drumurilor din județ. Pentru a stopa acest fenomen, conducerea consiliului judetean a amplasat de ieri un cântar pe drumul județean Văliug-Slatina Timiș acolo unde au loc lucrări de modernizare a părții carosabile.

Proiectul de modernizare al DJ 582 Văliug – Slatina Timiș se confruntă cu problema transportului ilegal de lemne. Din cauza greutății pe care mașinile cu lemne o transportă, structura de rezistență a carosabilului are de suferit. Președintele Consiliului Județean a atras atenția asupra acestei probleme și soluția pe care o oferă pentru contracararea transportului ilegal de masă lemnoasă este un control riguros. În acest sens, în zona Văliug – Slatina Timiș a fost încă de ieri amplasat un cântar special pentru tonajul autocamioanelor. Pe lângă acesta, mai e nevoie și ca o serie de factori să-și facă datoria.

Acest tronson de drum cred că merită în momentul de față toată atenția pentru că nu vrem să pierdem oportunitatea de a termina această lucrare cât mai repede posibil. În primăvară se circula mult mai bine pe acest drum, care era în acel moment îndreptat, carosabilul era din macadam, dar era perfect circulabil, pe când acum ați văzut ce situație a fost adus de transportul acesta de masă lemnoasă”, declară Sorin Frunzăverde, președinte Consiliu Județean Caraș-Severin.

leader board 728 x 90 px

Potrivit directorului general al firmei constructoare, peste 50 la sută din suporții de metal care protejează drumul au fost distruși de aceste mașini și trebuie să fie refăcute. Dacă nu se iau măsuri în cel mai scurt timp, asfaltul turnat va fi și el distrus.

Comments

  1. vasile says:

    Dar cine v-a oprit sa puneti restrictie de tonaj!

    Nu va pangeti, ii stiti sigur pe cei care transporta, doar sa vrei sa va amintiti.

    Acum sunt gasiti vinovati transportatorii pentru calitatea indoielnica a lucrarilor!