Fără asfalt pe Pasajul din Triaj!

Municipalitatea s-a împrumutat la bănci pentru a schimba faţa oraşului, iar pietonii şi şoferii să circule civilizat şi nu făcând slalom printre gropi. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale nu are însă bani să toarne asfalt pe câteva zeci de metri de pod.

În vreme ce Reşiţa s-a transformat de o vreme într-un imens şantier, ca urmare a unui amplu proces de reabilitarea a carosabilului şi trotuarelor din întreg oraşul, Compania Naţională de Drumuri Naţionale se plânge că a ajuns la fundul sacului şi că nu poate să astupe gropile de pe porţiunile de drum pe care le are în administrare. Pe bulevardele şi străzile principale s-a turnat deja asfalt nou, se schimbă bordurile, se creează noi locuri de parcare şi se amenajează spaţii verzi, dar reşiţenii nu vor scăpa definitiv de gropi. Pasajul din Triaj, spre exemplu, care se află în administrarea companiei naţionale de drumuri, va rămâne exact cum arată astăzi: plin de gropi şi denivelări.

Primăria Reşiţa a transmis o adresă companiei pentru finalizarea reabilitării pasajului rutier din zona Triaj, dar fără niciun rezultat. „În răspunsul oferit de CNADNR se menţionează că, la această dată, nu există posibilitatea asigurării, în anul 2012, a unor resurse financiare suplimentare pentru finalizarea unor obiective de investiţii. În acelaşi document, compania precizează că la elaborarea proiectului de buget pe anul 2013 se va avea în vedere asigurarea resurselor financiare necesare finalizării lucrărilor la pasajul rutier din zona Triaj”, a declarat Ildiko Szendrei, reprezentantul municipalităţii.

leader board 728 x 90 px