Se toarnă asfalt în tot oraşul!

Urbea de pe Valea Bistrei stă destul de prost la capitolul drumuri, iar asta este o realitate pe care o cunoaşte şi primarul Luca Mălăiescu sau ceilalţi aleşi locali.

E adevărat că repararea lor înaintea finalizării lucrărilor la reţeaua de apă şi canalizare ar fi însemnat bani irosiţi. La fel de adevărat este însă şi faptul că reabilitarea drumurilor şi trotuarelor trebuie pregătită din timp, astfel încât odată încheiate săpăturile pentru introducerea apei şi canalizării să se treacă la turnarea stratului de asfalt. Nu de alta, dar oamenii din oraş au ajuns la limita răbdării după ce ani la rând şi-au rupt maşinile în gropi, fosta administraţie găsind tot timpul lucruri mai bune pe care să cheltuie banii publici.

Situaţia drumurilor din Oţelu Roşu pare să se îndrepte, deoarece asta este una dintre priorităţile primăriei. Asfaltările au început spre finele anului trecut, astfel că, astăzi, există deja câteva străzi unde lucrările s-au încheiat. S-a reuşit asfaltarea Străzilor Dragoş Vodă, Rugului, Decebal şi Dacilor. „Vom continua şi anul acesta, cât de curând, pentru că deja am ţinut licitaţia şi urmează să se desemneze câştigătorul pentru asfaltarea Străzilor Trandafirilor şi Avram Iancu. Am început 2015 în forţă, este adevărat, am fost mai multe zile pe teren. Se lucrează la implementarea reţelei de apă şi canalizare, la extinderea pe toată raza oraşului. Avem câteva străzi unde deja finalizăm lucrările. E vorba de Străzile Valea Ohăbii, Theodor Aman şi Odobescu. Acest proces de schimbare a canalizării şi reţelei de apă va continua, va fi chiar mai în forţă, începând cu luna februarie vor lucra zece echipe pe raza oraşului, pentru că termenul limită de finalizare a lucrării este luna decembrie a acestui an”, a precizat primarul Mălăiescu.

Odată închise aceste şantiere, se vor deschide altele. Chiar dacă asta înseamnă praf, gălăgie şi disconfort, toată lumea e conştientă că trebuie să mai suporte o vreme pentru ca infrastructura oraşului să fie pusă într-un final la punct. „Odată cu finalizarea acestor lucrări va trebui să asfaltăm aceste străzi. În funcţie de cum terminăm lucrările pentru implementarea apei şi canalizării vom începe să asfaltăm. Am fost cu proiectantul pe teren, am luat tot oraşul la pas. Avem în jur de 20,6 km de asfaltat. E o realitate, avem multe străzi care au suferit foarte mult”, a declarat edilul-şef.