1,3 milioane pentru studii de fezabilitate. Primăria se pregătește de investiții!

Chiar dacă ghidurile de finanțare nu au apărut până la acest moment, reprezentanții administrației locale au aprobat în cel mai recent plen finanțarea unor studii care vizează centrul civic, Grădina Zoologică sau bazinul de înot „7 Noiembrie”.

Aleșii locali ai Reșiței, convocați în ședință extraordinară, au rectificat bugetul orașului pentru anul 2015. Aceasta vizează modificarea bugetului local cu suma de 1.372.000 de lei pentru achiziţia de mobilier urban destinat Grădinii Zoologice „prof. Ion Crişan” din Reşiţa, respectiv pentru întocmirea de studii de fezabilitate în vederea demarării unor proiecte care se referă la înfiinţarea unui centru de servicii de recuperare prin reabilitarea bazinului de înot din cartierul Lunca Pomostului, reabilitarea Centrului Civic al municipiului, realizarea planului de mobilitate privind modernizarea transportului în comun, dar şi extinderea Bazinului olimpic din cartierul Lunca Bârzavei.

Toate aceste studii se pregătesc, cel mai probabil, pentru atragerea ulterioară de bani europeni sau guvernamentali, pentru că din resursele locale ar fi imposibil de finanțat investiții de o asemenea amploare.

În cadrul aceluiași plen, consilierii au aprobat numărul de asistenţi personali, cel al indemnizaţiilor lunare acordate persoanelor cu handicap grav, precum și închirierea unor camere de la căminul Colegiului Economic al Banatului Montan pentru cazarea unor studenţi de la Universitatea „Eftimie Murgu”.

Consilierii au stabilit și tarifele pentru închirierea spaţiilor disponibile excedentare şi a terenurilor din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat de pe raza teritorial-administrativă a municipiului Reşiţa.

Comments

  1. resitean says:

    Neaparat sa nu-l uitati pe fostul nostru concitadin Aurica de la Timisoara, sa-i puneti si lui ceva deoparte pt.” studiu”, de exemplu , de ce iese fumul de la centralele scolilor spre Calnic si nu spre Valiug?Este o tema serioasa si nu va complicati:faceti un mic semn lui Tarby si el , ca un “ocnas” serios(ce o zice Liviu,care l-a luat de la saiba, de smerenia lui) va percuta una ,doua , nici nu ajungi pana la Bocsa!Dar ajunge si pe la voi tanti DaNA, acusi… acusi!Atentie si tu ala cu capul 1/4 din trup,ia startul ca la Calnic nu e nicio Popa sapca!

  2. Casanova says:

    ,,Fifty shades of Grey” la PMR cu Mishou si Bia!!! Toti stim…!