Se stinge lumina la Primăria Berzasca! Angajații instituției sunt trimiși în concediu fără plată!

primaria berzasca

Incredibil, dar adevărat! Primăria Berzasca a ajuns la fundul sacului. Nu mai are bani pentru funcționare, iar singura soluție găsită de conducerea administrației locale este aceea de a pune lacătul pe primărie și a-i trimite în concediu neplătit pe cei 20 de angajați. Pentru cât timp? La această întrebare primarul Petru Nicolae Furdui nu are răspuns!

Zero lei în visteria uneia dintre cele mai mari unități-administrative din Caraș-Severin, în plin sezon estival, când turiștii iau cu asalt Clisura Dunării. „Am avut un buget foarte mic alocat de la bugetul de stat. De la Consiliul Județean, banii au fost tăiați, nu au fost dați, iar noi am plecat cu un handicap foarte mare și am ajuns în situația de a nu mai avea acum nici un ban la primărie. Așa că, din august, toată lumea pleacă acasă, în concediu fără plată, pentru că nu mai avem soluții de funcționare, de plată a serviciilor organizate către populație. Și acum mă refer nu numai la serviciile publice, apă-canal și așa mai departe, ci și la serviciul pe care-l asigurăm populației, însăși instituția în sine. Deci, nu mai am bani să plătesc nici cheltuielile de funcționare, nici curentul, nici telefonia, nici internetul. Efectiv, nu mai există niciun leu, iar singura soluție este concediu fără plată pentru toată lumea!”, a declarat pentru Express de Banat primarul comunei Berzasca.

Petru Nicolae Furdui spune că s-a ajuns în această situație fără precedent din cauză că, în ultimii ani, alocațiile bugetare s-au făcut fără a se ține cont de legea Finanțelor Publice și nevoile administrațiilor publice locale, ci pe criterii politice. „Nu știu cum ne vom mai redresa! Cel puțin, nu cu acești guvernanți, care au făcut alocații bugetare nu după performanțe, ci după alte criterii. Sunt UAT-uri care au primit mulți bani, care au primit și anul trecut, și anul acesta și la rectificări bugetare, iar noi nu am primit nimic! Cu siguranță nu sunt singurul în această situație, mai sunt și alți primari care au aceleași probleme și care, până la urmă, vor ieși și vor vorbi! Să nu uităm nici de cofinanțările pe care noi, ca primărie, le avem de suportat pentru proiectele aflate în derulare și nici de faptul că în primăvara anului trecut am intrat în stare de urgență și am fost supuși unor cheltuieli suplimentare pentru combaterea efectelor pandemiei. Au fost sume considerabile alocate din bugetul local și pe care nici până azi nu le-am mai primit de la Ministerul de Finanțe. Și uite cum și aceste cheltuieli au prejudiciat bugetul, care oricum era mic.”, a spus supărat edilul comunei din Clisura Dunării.