Ioan Sabo, numit oficial prefect de Caraş-Severin

Guvernul a aprobat la cea mai recentă şedinţă două hotărâri cu privire la ocuparea funcției de prefect al județului Caraș-Severin. Astfel, executivul a decis încetarea exercitării, cu caracter temporar, a funcției de prefect de către Octavian Țunea, în locul acestuia fiind numit, cu caracter temporar, Ioan Sabo.

Secretarul de stat Mihai Capră a fost prezent astăzi la Reşiţa pentru a oficializa numirea lui Ioan Sabo în funcţia de prefect al judeţului. „Am lucrat peste doi ani şi jumătate cu domnul Ţunea şi cred că prietenia care s-a legat între noi va dăinui. Viaţa merge înainte şi ne vom putea întâlni în concedii să depănăm amintiri. Suntem la vârsta la care trebuie să facem loc tinerei generaţii. Îi mulţumesc domnului Ţunea pentru anii în care a păstorit judeţul Caraş-Severin, pentru profesionalismul şi dărurirea cu care a exercitat această funcţie publică”, a spus Capră.

Octavian Ţunea nu şi-a putut ascunde însă dezamăgirea. „E Joia Mare azi. Suntem aici pentru o mişcare politică. Chiar am vrut să se respecte legea, probabil de aia s-a procedat cum s-a procedat. Regretul meu este că s-a întâmplat acum, în Săptămâna Mare. Eu le mulţumesc tuturor colaboratorilor că au fost aproape de mine şi îi doresc succes noului prefect”, a declarat Ţunea.

Noul reprezentant al Guvernului în Caraş-Severin are doar 39 de ani, este doctor în economie şi recunoşte că a primit cu surpinderea vestea numirii sale în funcţia de prefect. „Ţin să mulţumesc în mod oficial Guvernului României pentru onoarea şi încrederea cu care m-au învestit prin numirea în funcţia de prefect. Această decizie a fost şi pentru mine o reală surpriză, însă ea reprezintă pentru mine o mare provocare din punct de vedere profesional. Întreaga mea carieră profesională a fost pusă în slujba statului român, fiind angajat din 1997 în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Caraş-Severin. Am avut în cei 15 ani de activitate numeroase provocări, dar aceasta este cea mai mare de până acum. Deşi economia României şi, implicit a judeţului Caraş-Severin, trec prin perioade sensibile, ca de altfel mai toate statele membre UE, eu sunt convins că judeţul nostru dispune de resurse, atât umane, cât şi materiale, încă neexploatate”, a declarat Ioan Sabo, noul prefect.

 

UPDATE ORA 11.20 A început festivitatea de învestire
La ora 11.00, în sala de ședințe a Consiliului Județean Caraș-Severin a început festivitatea de învestire în funcție a noului prefect al județului, Ioan Sabo. La acțiune este prezent și secretarul de stat, Mihai Capră. Alături de reprezentantul Guvernului, în sală sunt prezenți șefii de instituții și membri ai partidului aflat la guvernare. Și fostul prefect, Octavian Țunea, ia parte la parte la festivitate.

 

 

UPDATE 07.15 Se schimbă prefectul!
Schimbările care au loc acum pe scena administrativă din județ sunt o urmare a demisiei lui Sorin Frunzăverde din PDL.Noul prefect la Caraș-Severin este doctor în economie, în domeniul contabilitate, specialitatea control financiar, iar până în prezent a ocupat funcția publică de șef al Serviciului de Inspecție fiscală persoane juridice Reșița din cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice Caraș Severin. Hotărârile aprobate sunt conforme prevederilor art. 19, art. 89 și art. 92 din Legea 188/1999 privind Statutul Funcționarilor Publici, republicată, și art. 108 din Constituție”, se arată într-un comunicat al Guvernului, postat în urmă cu mai puțin de 24 de ore. Astăzi, au loc numirea oficială a noului prefect şi depunerea jurământului. Tot astăzi, la ora 11.00, Octavian Ţunea susţine o conferinţă de presă.

 

Comments

  1. Chung Norris says:

    da o poza cu Sabo nu vedem? Sau nu e voie? deja trebuia sa aveti de la servici, de la iesirea din bloc, de la coafor, ca doar nu va miscati a la vox banal, da?