Se ridică mâna pentru demisiile liderilor PSD Caraș-Severin anchetați penal!

Dosarele deschise de DNA și DIICOT care îi privesc pe mai mulți membri PSD aduc în discuția liderilor social-democrați schimbarea celor puși sub acuzare din funcțiile deținute la nivelul filialei PSD Caraș-Severin.

Senatorul Ionuț Chisăliță, președintele PSD Reșița, are calitatea de suspect în dosarul vămilor. În aceeași cauză, Mirel Pascu, vicepreședinte PSD Caraș-Severin și lider al organizației locale Bocșa, e deja inculpat. Deocamdată, doar voci palide din partid spun că ambii ar trebui să facă un pas înapoi și se bucură mai degrabă de încredere și susținere. Doar fostul lor coleg, exclus recent din PSD, Flavius Nedelcea, le-a cerut vehement demisia. La fel a făcut și cu Florin Negru și cu fostul prefect Matei Lupu, care, în mod normal, revine în partid după ce a renunțat la calitatea de reprezentant al guvernului în teritoriu. Consecință a dosarului armelor din Caraș-Severin în care Lupu a fost plasat sub control judiciar. Colegii de partid sunt mai degrabă rezervați și amână luarea unor decizii în ceea ce-i privește pe cei intrați în atenția procurorilor. 

„Era prematur să luăm vreo decizie. Era firesc să aflăm întâi care e situația fiecăruia dintre colegii noștri. Săptămâna viitoare îi vom asculta și vom analiza în forurile de conducere statutare situația, iar abia apoi vom vedea dacă și ce măsuri de impun. Deocamdată se bucură cu toții de prezumția de nevinovăție, pe care trebuie să le-o respectăm. Repet, nu s-au luat decizii la cald, vom analiza cu atenție și vom lua cele mai bune decizii pentru partid”, a declarat pentru expressdebanat.ro Luminița Jivan, președintele PSD Caraș-Severin. Aceasta din urmă a fost chemată și ea să dialogheze cu procurorii de la DNA și tocmai din acest motiv lucrurile se pot complica și mai mult. Chiar dacă, cel puțin deocamdată, în PSD Caraș-Severin nu s-au făcut prea multe valuri după ultimele evenimente.