Luminița Jivan și Mihai Fifor, în fața procurorilor!

Luminița Jivan și Mihai Fifor au ajuns, în această dimineață, în fața procurorilor DNA pentru a vorbi despre implicarea lor în dosarul mitei de la PSD Arad.

Cei doi lideri PSD au ajuns, în urmă cu puțin timp, la sediul DNA Timișoara pentru a răspunde întrebărilor procurorilor. Mihai Fifor, fostul ministru de Interne, a declarat că a fost chemat în calitate de martor. „Sunt invitat în calitate de martor. Ne dați voie? O să facem declarații la ieșire”, a spus Mihai Fifor, la intrarea în sediul DNA Timișoara.

Luminița Jivan, președintele PSD Caraș-Severin, spune că n-are niciun amestec în dosarul mitei din Vama Nădlac. „Am fost citată telefonic în cursul zilei de alaltăieri și o să merg acuma să văd exact despre ce este vorba. La ieșire, vă dau o declarație, după ce lămurim lucrurile. Nu mi-au spus despre ce este vorba. Nu am nicio legătură cu ce a fost, dar vedem exact acuma. Voi răspunde întrebărilor și vom vedea”, a declarat Luminiţa Jivan, la intrarea în sediul DNA Timișoara.

Audierea șefei PSD Caraș-Severin a durat doar câteva minute. „Am răspuns invitației celor de la DNA Timișoara. M-am prezentat în această dimineață la sediul instituției, unde am fost audiată timp de câteva minute. Nu vreau să dezvălui ceea ce am discutat cu domnul procuror pentru că nici nu știu dacă am voie să fac asta, dar vă pot spune că audierea mea s-a făcut în calitate de martor. Așa cum spuneam, nu sunt implicată sub nicio formă în acest dosar, nu mi-am exercitat nicio influență și nici nu aș fi avut cum să o fac cu privire la numirile în DRDP Timișoara. Repet, am fost audiată în calitate de martor și mă bucur că am lămurit o situație atât de intens comentată în spațiul public și care, am văzut, a dat atâta satisfacție adversarilor noștri politici”, a declarat Luminița Jivan pentru expressdebanat.ro.

În acest dosar, în care sunt cercetați și trei parlamentari PSD, au fost reținute inițial opt persoane, printre care și șeful Direcției Regionale de Drumuri Timișoara, Cristian Ispravnic, însă, ulterior, au fost eliberate de către judecători. Ispravnic a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Procurorii DNA îl acuză pe șeful Direcției Regionale de Drumuri Timișoara de 9 infracțiuni de folosire a influenței sau autorității în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, 5 infracțiuni de luare de mită, 5 de abuz în serviciu și de complicitate la folosirea influenței sau autorității. În acest caz sunt cercetați și alți angajați ai DRDP Timișoara.

În acest dosar sunt cercetați și doi deputați PSD, Dorel Căprar și Florin Tripa, dar și senatorul PSD Ioan Narcis Chisăliță.