La Reșița se ridică cortina! Festivalul „Lumea poveștilor” debutează duminică la Reșiț

festival teatru copii resita
Mall 1000x100 untitled design set 970x90 px

Șapte zile de teatru pentru copii. Cea de-a șasea ediție a festivalului organizat de Teatrul de Vest pentru micuții spectatori are loc în perioada 19 – 25 noiembrie la Reșița.

O nouă ediție a Festivalului de Teatru „Lumea Poveștilor” debutează duminică la Reșița. Spre deosebire de edițiile precedente, anul acesta vor fi șapte zile de teatru pentru copii, și nu nouă, așa cum ne-a obișnuit până acum conducerea Teatrului de Vest.

Spectacolele se vor juca atât pe scena teatrului reșițean, cât și pe cea a Cinematografului Dacia. Potrivit managerului Teatrului de Vest Reșița, Florin Ionescu, spectacolul de luni, 20 noiembrie, al Teatrului „Stela Popescu” din București se joacă cu casa închisă, biletele puse la vânzare pentru piesa „Revolta Poveștilor” fiind deja epuizate. Și „magicianul” Marian Râlea va fi prezent la Reșița, cu Fundația Abracadabra, duminică, 25 noiembrie.

„Ne bucurăm că am reușit să organizăm și această ediție a festivalului. El nu mai este atât de bogat în trupe și în număr de reprezentații ca edițiile anterioare, dar în fiecare zi vom avea o reprezentație la sediu sau la Cinematograful Dacia. Mulțumesc Consiliului Județean care ne-a bugetat festivalul, dar și Primăria Reșița, care ne este partener, și care a înțeles nevoia noastră de a fi lăsați să ne facem publicitate pe spațiile lor și de a ne lăsa să jucăm la cinematograful Dacia, fără costuri suplimentare. Chiar dacă vor fi șapte zile de festival, în loc de nouă, cei mici se vor bucura de spectacole frumoase. Avem un musical superb al Teatrului «Ambasadorii» din București, avem spectacolul Teatrului «Stela Popescu» care este deja sold out, și vom încheia festivalul cu Marian Râlea și Fundația Abracadabra”, a declarat Florin Ionescu,

Programul Festivalului de Teatru „Lumea poveștilor”

Duminică, 19 noiembrie, ora 17:00, la  Teatrul de Vest Reșița, spectacolul „Hocus Pocus”-Teatrul „Anton Pann” Râmnicu Vâlcea.

Luni, 20 noiembrie, ora 11:00, la Teatrul de Vest Reșița, spectacolul „Revolta Poveștilor” -Teatrul „Stela Popescu” București.

timisoara capitala 2023 gif card de energie dacus 1000x100

Marți, 21 noiembrie, ora 11:00 – la Cinematograful Dacia din Reșița, spectacolul muzical „Cutiuța Muzicală” – Teatrul „Ambasadorii” București.

Miercuri, 22 noiembrie, ora 11:00 – la Teatrul de Vest Reșița, spectacolul „Sarea în Bucate” – Teatrul de Păpuși „Cărăbuș” Brăila.

Joi, 23 noiembrie, ora 11:00  –  la Cinematograful Dacia, spectacolul „Cenușăreasa” – Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” Târgu Jiu.

Vineri, 24 noiembrie, ora 11:00 – la Teatrul de Vest Reșița, spectacolul „Scufița Roșie” – Teatrul de Artă Deva.

Sâmbătă, 25 noiembrie, ora 17.00 – la Teatrul de Vest Reșița, spectacolul „Judecata Poveștilor cu Marian Râlea”, prezentat de Fundația Abracadabra.

untitled design set 970x90 px