Se (re)licitează pentru gestionarea la standarde UE a deșeurilor în Caraș-Severin!

borduz intercom deseuri

Consiliul Județean Caraș-Severin a reușit într-un final să deschidă stațiile de transfer și să pornească reciclarea la Lupac, dar încă mai sunt destule de pus la punct pentru a putea vorbi despre gestionare inteligentă a deșeurilor în Banatul Montan.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Intercom Deșeuri a fost nevoită să reia toate licitațiile pentru atribuirea contractelor privind operarea în stațiile de transfer din cauză că acestea au fost finalizate cu mare întârziere de către administrația județeană. Pentru fiecare dintre ele fuseseră semnate contracte cu operatorii, numai că au trecut ani de atunci până când stațiile au devenit operabile. Astfel, multe firme s-au reorientat, altele au falimentat. Toate au rupt contractele, iar ADI Intercom Deșeuri a reluat procedurile căutând alți operatori. „În momentul de față suntem acoperiți pe zona Clisurii Dunării și zona Bozovici. Avem licitații în desfășurare pentru celelalte zone. Pentru Reșița avem 3 oferte depuse, avem ofertant și pentru zona Oțelu Roșu. 20 martie e ultima zi de depunere a ofertelor pentru zona Băile Herculane, iar 24 martie pentru Oravița. Ne-am bucura să nu fie contestații ca să nu mai pierdem timp, pentru că și așa s-a întârziat foarte mult. Caietele de sarcini au fost întocmite după consultarea prealabilă a primăriilor, am stabilit împreună condițiile, am căutat să updatăm documentațiile astfel încât să generăm interes pentru cât mai mulți operatori, deoarece am avut probleme în trecut, am avut zone unde nu s-a prezentat nimeni.”, a declarat pentru epxressdebanat.ro directorul Intercom Deșeuri, Daniel Borduz.

celtic transilvania 1000x100px

O colaborare reală cu Consiliul Județean Caraș-Severin, cu președintele Romeo Dunca, e absolut necesară pentru ca deșeurile să fie colectate eficient în județ și la standardele Uniunii Europene, dar Borduz nu are prea mari așteptări în acest sens. „Știți foarte bine care e atitudinea președintelui. Eu sper într-o colaborare instituțională corectă, dar e suficient să vă spun că noi avem cel mai mic buget din țară dintre toate ADI-urile, dar chiar și așa el este contestat de domnul Dunca. Mă bucur în schimb de un suport consistent al președintelui ADI, domnul Remus Rof. Așteptăm desemnarea noilor operatori și imediat să ne apucăm de colectat cu adevărat selectiv, să creștem procentele reciclării, să facem un județ curat.”, a mai spus Borduz.