Începe reabilitarea podului pietonal Gelu, peste Bega! S-a semnat contractul

107ab8b1 4373 49fe bd3f 3385ca1bfce6

Începe reabilitarea podului pietonal Gelu, peste Bega, care leagă cartierul Iosefin de Dâmbovița. Primăria Timișoara anunță că a semnat contractul pentru efectuarea lucrărilor.

Pasarela Gelu – Crizantemelor, care leagă cartierul Iosefin de Dâmbovița, intră în reparații capitale. Primăria Timișoara informează că a semnat contractul pentru lucrările de reabilitare a acestui pod pietonal peste râul Bega. Se vor face atât lucrări de consolidare a structurii și extinderea pe laterală, cât și conectarea podului cu pistele de bicicletă existente.

Începem un proiect important pentru timișorenii care locuiesc în Iosefin și Dâmbovița: pasarela Gelu devine un coridor velo și pietonal care face legătura între cele două maluri ale Begăi. Pista de biciclete de pe pasarelă va fi conectată cu pistele de pe malul Begăi și va fi accesibilă pentru toată lumea. Adică, nici părinții cu cărucioare, nici bicicliștii și nici persoanele în scaun cu rotile nu vor mai depune eforturi să ajungă pe pasarelă. Acea imagine cu oameni cărând biciclete sau cărucioare va dispărea”, a declarat primarul Dominic Fritz.

ce1a532c c26b 40e1 a435 bdbc57a503e4

celtic transilvania 1000x100px

În urma reabilitării, podul va avea piste de biciclete, zonă verde și spațiu pentru deplasarea pietonilor. Acesta va fi iluminat arhitectural și pietonal, lucru care va putea fi admirat de la distanță de pe promenadă.

Podul pietonal a fost construit acum mai bine de 70 de ani, în 1949, are o lungime de 46 de metri şi o lăţime de 2,20 metri și este într-o stare avansată de degradare, fiind afectată inclusiv structura sa de rezistență. Prin acest proiect, podul va fi consolidat și va deveni din nou sigur pentru utilizare”, a informat Primăria Timișoara.

Durata de execuție a lucrărilor va fi de șase luni. Valoarea contractului de execuție se ridică la peste 12 milioane de lei, cu TVA inclus, banii provenind exclusiv din bugetul local.