Trasee de 150 de kilometri pentru pedalat prin pădurile comunei Berzasca

athlete mountain biker down from mountain

Pentru a lărgi aria de activități pentru turiștii care ajung în Clisura Dunării, administrația locală din Berzasca a amenajat mai multe trasee pentru pasionații de mountain bike.

Mai multe trasee pentru mountain bike au fost amenajate pe raza administrativă a comunei Berzasca, urmând ca până la debutul sezonului estival acestea să fie marcate corespunzător, în funcție de gradul lor de dificultate. Primarul Nicolae Petru Furdui spune că proiectul a fost gândit pentru a da posibilitatea turiștilor ajunși la Berzasca să se bucure și de alte activități, pe lângă cele legate de pescuit sau relaxare pe malul Dunării.

„Sunt mai multe trasee, care însumează 150 de kilometri și care sunt amenajate, în cea mai mare parte, pe raza comunei noastre. Ele urmează, în general, drumurile forestiere deja existente. Noi nu am venit cu noi construcții, pentru că legislația nu ne permite acest lucru, ci doar le-am curățat și le-am degajat de obstacole. Sigur că obstacolele mai pot să apară, dar vom întreține corespunzător traseele, pentru ca turiștii să poată pedala în siguranță pe ele.”, ne-a declarat primarul Nicolae Petru Furdui.

Proiectul administrației locale de la malul Dunării s-a bucurat de sprijinul unei echipe de alpiniști, care a gândit traseele după o vizită în teren făcută împreună cu reprezentanții Primăriei Berzasca. Acestea urmează să fie marcate în perioada următoare, având grade diferite de dificultate.

„Am lucrat cu voluntari alpiniști din țară care au realizat conceptul acestor trasee. Undeva prin noiembrie s-a finalizat amenajarea lor și pentru că vremea nu ne-a mai permis, la sfârșitul acestei luni ne vom ocupa de semnalistica traseelor, pentru ca la vară turiștii să se poată bucura de ele. Am făcut ca și la pârtiile de schi: albastru pentru traseele ușoare, roșu pentru cele care sunt puțin mai grele, și negre pentru cele unde terenul este accidentat și mai dificil de parcurs.”, a adăugat Furdui.

expresb 1000x100