Se reiau sau nu alegerile pentru viceprimar la Oravița? Ce spune prefectul Gâfu?

explo 1000x200

Deși contestația privind vicierea procesului electoral pentru alegerea viceprimarului din orașul de pe Valea Carașului, acțiune inițiată de aleșii locali PSD, a ajuns în atenția Prefecturii, până la soluționarea acesteia, liberalul Nicu Cotârlă își va exercita atribuțiile în calitate de secund al edilului în exercițiu, totul pentru a nu impieta bunul mers al lucrurilor pe raza UAT-ului.

Contestatarii susțin că alegerile din data de 6 noiembrie ar fi fost făcute cu încălcarea normelor procedurale, Marțian Lepa, președintele interimar al PSD de Oravița și contracandidat al variantei susținute de PNL și Pro România, scoțând în evidență următoarele aspecte: lipsa votului secret, lipsa cabinei de vot, precum și inexistența unei comisii de validare a votului. Totodată, reamintim că social-democratul a atras atenția asupra faptului că, în lipsa unei soluții legale din partea Prefecturii, acesta se va adresa instanțelor judecătorești.

Cum prefectul Cristian Gâfu a anunțat, spre sfârșitul săptămânii trecute, că va dispune efectuarea unui control în teren pentru verificarea legalității procedurii de alegere a viceprimarului, se pare că operațiunea de verificare este în derulare, o decizie finală în acest sens urmând a fi comunicată la mijlocul săptămânii viitoare:

„Materialul vizavi de situația de la Oravița nu este finalizat încă. În acest moment, lucrurile sunt în curs de verificare și sunt luate punctele de vedere în ceea ce privește părțile implicate. Teoretic, există posibilitatea repetării votului pentru alegerea viceprimarului, însă o decizie finală în acest sens va fi comunicată la mijlocul săptămânii viitoare, atunci când vom avea toate datele problemei. Mai mult decât atât, până la soluționarea lucrurilor în acest caz, viceprimarul ales își desfășoară activitatea și se prezintă la lucru”, a precizat Cristian Gâfu pentru expressdebanat.ro.

banner 970 x 250