Marţian Lepa îl contrazice pe prefectul Gâfu: „Nu a venit nimeni deocamdată să facă vreo anchetă”. Ies la iveală alte nereguli

explo 1000x200

Verificările în teren anunțate de prefectul Gâfu în privința stabilirii dacă procesul electoral pentru alegerea viceprimarului în orașul de pe Valea Carașului a fost viciat (sau nu) par departe de adevăr în opinia social-democratului Marțian Lepa. Președintele interimar al filialei PSD Oravița subliniază că, până în prezent, nimeni de la Prefectură nu s-a sinchisit să efectueze o anchetă în adevăratul sens al cuvântului. Mai grav, secretarul Primăriei Oravița pare să fi pus o cărămidă în plus la alterarea rezultatului din 6 noiembrie.

Observând lipsa de fair-play din cadrul procesului electoral privind alegerea secundului primarului Dumitru Ursu (lipsa votului secret, lipsa cabinei de vot, precum și inexistența unei comisii de validare a votului), consilierii locali PSD, în frunte cu Marțian Lepa, contracandidatul lui Nicu Cotârlă pentru funcția de viceprimar, au decis să înainteze două contestații, una la Prefectură, cealaltă către Primăria Oravița, contestatarii pretinzând reluarea alegerilor de la începutul lunii noiembrie, tocmai din cauza neregulilor aduse în prim-plan.

Întrucât reprezentantul guvernului în teritoriu a dat de înțeles că a luat act de contestația înaintată, în prezent fiind efectuate verificări în teren pentru a se stabili dacă, într-adevăr, anomaliile prezentate de PSD-iști se confirmă: „Materialul vizavi de situația de la Oravița nu este finalizat încă. În acest moment, lucrurile sunt în curs de verificare și sunt luate punctele de vedere în ceea ce privește părțile implicate. Teoretic, există posibilitatea repetării votului pentru alegerea viceprimarului, însă o decizie finală în acest sens va fi comunicată la mijlocul săptămânii viitoare, atunci când vom avea toate datele problemei. Mai mult decât atât, până la soluționarea lucrurilor în acest caz, viceprimarul ales își desfășoară activitatea și se prezintă la lucru.”, profesorul Marțian Lepa atrage atenția că lucrurile nu se prezintă întocmai cum au explicate de prefect.

„Nu a venit nimeni deocamdată să facă vreo anchetă. De vorbe suntem sătui. Așteptăm fapte! Nu ne-a solicitat nimeni nimic, nici mie și nici colegilor mei. Nimeni nu a întrebat ceva despre situația noastră. Prefectura are la dispoziție 30 de zile să ne comunice rezultatul verificărilor. Dacă acesta va fi unul pozitiv, nu am nimic de obiectat, însă, dacă va fi negativ, suntem pregătiți, așa cum vă spuneam, să ne adresăm instanțelor de judecată.”, a explicat, pentru expressdebanat.ro, social-democratul.

Cum cealaltă contestație a fost înaintată Primăriei Oravița, Marțian Lepa dă de înțeles că lucrurile par departe de a intra pe un făgaș normal, documentele de aici ajungând și ele pe masa Prefecturii: „Nu am primit răspuns la contestația înaintată primăriei, întrucât doamna de acolo a spus că nu este de competența acesteia să anuleze tot ceea ce s-a-ntâmplat în data de 6 noiembrie. Drept urmare, și contestația făcută la Primăria Oravița a ajuns pe masa prefectului”.

Secretarul Primăriei Oravița arătat cu degetul pentru abuz în serviciu?

Reprezentantul social-democraților orăvițeni se arată decis să nu treacă cu vederea peste neregulile aprobate, cu bună știință sau nu, de către secretarul administrației publice locale, cel care a avut curajul să noteze în procesul-verbal de ședință că votul din data de 6 noiembrie pentru alegerea viceprimarului a fost unul secret, când, de fapt, realitatea este cu totul alta:

„Din câte am văzut, secretarul primăriei a specificat, în procesul verbal de ședință, că votul a fost secret. Cred că acest lucru constituie o altă neregulă. Este ceva inadmisibil să precizezi că votul a fost secret, când el a fost la vedere, pe masă, noi fiind unii lângă ceilalți. Va răspunde pentru abuz în serviciu. Există fotografii de la ședință care arată clar cum s-a desfășurat totul”.

banner 970 x 250