Inspectorii de sănătate analizează carantinarea Timișoarei și a Lugojului. Anunțul autorităților

Autoritățile județene au în vedere și prelungirea carantinei în 5 din cele 8 unități administrativ-teritoriale care au intrat sub restricții suplimentare în urmă cu 13 zile.

Prefectura Timiș a anunțat, miercuri, că DSP are în lucru o analiză privind necesitatea carantinării pentru municipiile Timișoara și Lugoj. Datele raportate miercuri dimineață indică o rată de infectare în Timișoara de 8,30 la mia de locuitori, iar la Lugoj de 7,11 la o mie de locuitori.

CITEȘTE ȘI: Din nou, peste 10.000 de cazuri de coronavirus, la nivel național. În Banat au fost raportate 466 de îmbolnăviri

Potrivit DSP Timiș, la ora actuală, la nivelul județului „avem o stagnare la nivelul cazurilor și în condițiile în care se respectă măsurile se așteaptă ca la sfârșitul acestei luni să se treacă pe un trend descrescător.”

De asemenea, localitățile în care se analizează dacă se impune prelungirea carantinării, în contextul în care numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus nu a scăzut în ultimele aproape două săptămâni, sunt Moșnița Nouă, Giroc, Ghiroda, Dudeștii Noi și Dumbrăvița. Pentru toate aceste localități, dar și în Becicherecu Mic, Pesac și Fibiș, carantina expiră joi, 19 noiembrie, ora 5.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Pe de altă parte, sâmbătă, în 21 noiembrie, orașele Ciacova și Sânnicolau Mare își încheie perioada de 14 zile de carantină. „Dacă la Ciacova se observă un trend descrescător vizibil, la Sânnicolau Mare acesta nu este descrescător, iar DSP analizează dacă se impune prelungirea măsurii de carantinare.”, se arată în comunicatul prefecturii.

Apelul prefectului de Timiș

Liliana Oneț le-a cerut primarilor, în ședința de miercuri, să transmită cetățenilor recomandarea de respectare a normelor de protecție în toate întâlnirile pe care le au, inclusiv cu rudele apropiate. „În acest moment este o răspândire  comunitară a coronavirusului și toată lumea trebuie să fie conștientă de importanța măsurilor de protecție.”, le-a trasmis Oneț.

banner maxagro