Se reiau plimbările în masă cu bicicletele pe străzile Timișoarei, o dată pe lună

Cuib de vise 1000x100

Odată cu scăderea incidenței cazurilor de Covid-19, la Timișoara se reiau acțiunile intitulate „Masa Critică”. În cadrul acestora, în ultima vineri din lună, bicicliștii pedalează în masă pe străzile orașului cu scopul de a arăta că și ei sunt participanți la trafic.

Primul eveniment „Masa Critică” organizat în acest an la Timișoara are loc vineri, 28 mai, începând cu ora 18.30. Punctul de întâlnire a iubitorilor mersului pe două roți va fi Piața Libertății, de unde bicicliștii vor pleca la o plimbare în masă pe străzile orașului.

Masa Critică nu are niciun mesaj oficial, cu toate că este în general înțeleasă ca un efort de a promova mijloacele alternative de transport (nemotorizate) și de a atrage atenția asupra problemelor de siguranță a celor ce folosesc forme de transport nemotorizate atunci când sunt nevoiți să împartă drumul cu traficul motorizat. Participanții se întâlnesc într-un loc și la o oră prestabilită pentru a se bucura de siguranța și de compania pe care le-o oferă mersul în grup pe străzile orașului, cauzând în mod intenționat o ușoară și temporară perturbare a traficului. Filosofia generală din spatele acestui eveniment este exprimată în sloganul: Noi nu blocăm traficul, noi facem parte din trafic.”, au transmis organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.

STPT job 1000x200

„Masa Critică” este un marș în masă cu bicicletele sau alte mijloace de deplasare nemotorizate, care are loc de obicei în ultima zi de vineri a fiecărei luni, în mai multe orașe de pe glob.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/