Nu e de joacă! Amenzi de 50.000 și 100.000 de lei pentru construcții ilegale

stiri Timisoara Cuib de vise 1000x100

Actuala administrație din Lugoj a declarat război celor care au urâțit arhitectura orașului și au construit sau au demolat după bunul plac. De la penalități de 1.000 și 5.000 de lei s-a trecut la sume mult mai mari.

Prima amendă de 50.000 de lei a fost deja achitată, pentru un imobil construit în condiții ilegale la intersecția dintre strada 13 Decembrie și Narciselor. Urmează și altele, cu valori între 50.000 și 100.000 de lei.

„Cetățeanul respectiv a venit și a plătit cash amenda de 50.000 de lei. I-am comunicat că, de la momentul la care a făcut plata, are un an de zile să intre în legalitate”, spune primarul Claudiu Buciu, care consideră că „pentru mulți dintre acești proprietari este imposibil să intre în legalitate și atunci vom trece la faza a doua, la demararea de acțiuni în justiție pentru demolarea clădirilor respective”.

„Am mai identificat, la intersecția cu Cloșca, pe Hezerișului, un imobil al unui cetățean care a mai fost deja amendat în 2018. Începuse o construcție fără autorizație și i se dăduse deja un an să intre în legalitate. Trebuia să intre în legalitate până în 2019. Acum ne-am trezit că s-a apucat iarăși de lucrări, așa că am sesizat Parchetul.”, spune edilul-șef.

 Stiri angajari Timisoara STPT job 1000x200

Pe lângă acestea, pe strada Nicolae Titulescu au fost identificate câteva situații de demolări, dar și de construcții ilegale. Acolo unde, înainte de a începe construcția, s-a demolat fără autorizație, se va da o amendă suplimentară.

„Avem construcții ridicate ilegal în spatele celor autorizate. Le vom da amenda maximă, de 50.000 lei, pentru demolare ilegală și 100.000 lei pentru construcție ilegală. Sunt trei imobile mari cu probleme acolo, au un an să intre în legalitate. Din punctul nostru de vedere, la modul în care au fost construite, nu vor putea intra in legalitate.”, adaugă Buciu.

Un alt imobil cu probleme de construire ilegală, aflat în atenția Primăriei, se află pe strada Rosada. Mai există o categorie de imobile care au primit aprobări, aflate încă în stadiul de construcții neterminate, dar care au adoptat soluții constructive care nu se încadrează în normative, cum ar fi balcoane suspendate deasupra trotuarelor, ceea ce constituie un pericol.

Stiri Timisoara Muzeul TM Stiri Timisoara
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/