Se reia alimentarea cu gaz în Deta! „Cu siguranță nu vom avea probleme nici la iarnă”

Locuitorii din Deta, dar și cei din alte patru comune, care au rămas fără gaz în urmă cu două zile, nu se vor mai confrunta cu astfel de situații, cel puțin în următoarea perioadă. Începând de astăzi se dă drumul la gaz, a anunțat prefectul de Timiș, Liliana Oneț.

În jur de 20.000 de locuitori, dar și instituții publice, printre care un spital cu 70 de paturi, unități de învățământ și dispensare din orașul Deta și din comunele Denta, Moravița, Voiteg și Banloc au avut probleme din cauza scăderii capacității sondei de la Partoș, cea care asigură alimentarea cu gaz în zonă. În urma unei discuții cu ministrul Economiei, Liliana Oneț a primit o veste bună – de astăzi se va da drumul la gaz, iar oficialii dau asigurări că oamenii nu vor mai întâmpina astfel de probleme la iarnă.

„Astăzi a avut loc o întâlnire cu reprezentanții OMV Petrom și vor fi de acord să dea drumul la gaz din conducta Transgaz. Gazul furnizat prin sonda de la Partoș nu ajunge pentru consumul celor cinci localități și trebuie să luăm gaz din conducta Transgaz. Am primit o notificare scrisă, iar luni va avea loc, la Ministerul Economiei, cu toate părțile implicate, respectiv Transgaz, OMV Petrom și distribuitorii de gaze din zona respectivă, o întâlnire la care voi participa și eu. Cu siguranță se va semna un acord și se va lua o decizie cu ceea ce se va întâmpla în viitor, în zona respectivă. Asta înseamnă că din moment ce cei de la OMV Petrom au promis că vor da drumul la gaz, cu siguranță nu vom avea probleme nici la iarnă. Se dă drumul de astăzi la gaze, asa mi-a spus domnul ministru” , a declarat Liliana Oneț.

leader board 728 x 90 px

Problema persistă de anul trecut, atunci când oamenii au rămas fără gaz din cauza capacității insuficiente, asigurată prin sonda de la Partoș. Preluarea conductei de la Foeni ar putea rezolva problema, însă aceasta este degradată și necesită investiții.