Compania Națională de Investiții a acceptat finanțarea mai multor proiecte din Timișoara. Care sunt acestea?

Cinci obiective din Timișoara, proiecte propuse de municipalitate, vor primi finanțare pentru realizare din partea Companiei Naționale de Investiții. Primul pe listă este Centrul pentru artă Multiplexity pe care primăria vrea să îl ridice în zona bulevardului Take Ionescu, în locul atelierelor STPT, cu Muzeul de Transport „Corneliu Miklosi” integrat în proiect. 

Potrivit primăriei, finanțarea obiectivelor de investiții se va realiza în funcție de alocațiile bugetare.

Lista de obiective transmisă CNI este deschisă de Centrul pentru artă, tehnologie și experiment Multiplexity, construcția acestuia fiind introdusă pe lista de sinteză a subprogramului „Așezăminte culturale”, potrivit municipalității.

leader board 728 x 90 px

CITEȘTE ȘI: Centrul Multiplexity din Timișoara și-a găsit câștigător! Proiectarea, realizată de o firmă din Cluj-Napoca

Un alt proiect, introdus însă pe lista sinteză a subprogramului „Unități și instituții de învățământ de stat”, se referă la creșterea eficienței energetice prin reabilitarea termică a unor construcții și instalații de la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară situat pe Calea Bogdăneștilor nr. 32.

În același subprogram au fost acceptate extinderea corpului de clădire C1 de la Școala Generală nr.7 din strada Ion Ionescu de la Brad nr.2, reabilitarea corpului de clădire de pe strada Gheorghe Lazăr nr.22-30 a Liceului „Nikolaus Lenau” și construirea unei clădiri cu parter și un etaj la Școala Generală nr. 13 de pe str. Muzicescu.

Pentru extinderea de la Generală 13 a fost depus și un proiect pentru finanțare europeană. Dacă acesta va fi aprobat, autoritățile locale vor renunța la finanțarea prin CNI.