Centrul MultipleXity din Timișoara și-a găsit câștigător! Proiectarea, realizată de o firmă din Cluj-Napoca

gif card de energie dacus 1000x100 alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Proiectul MultipleXity este o provocare pentru Timișoara, Capitală Europeană a Culturii 2021. Cu o valoare estimată de 12 milioane de euro, centrul va fi proiectat de o firmă din Cluj-Napoca, desemnată câștigătoarea concursului de soluții, lansat de Primăria orașului de pe Bega.

Concursul, organizat de Ordinul Arhitecţilor din România, a fost lansat în ianuarie. Din cele 28 de propuneri a fost desemnat câștigător Biroul Individual de Arhitectură Şerban Daniel Lucian din Cluj-Napoca, ce va primi peste 600.000 de euro pentru realizarea documentațiilor necesare.

„Avem hala mare de pe partea dreaptă a bulevardului Take Ionescu cum se vine înspre Punctele Cardinale, amenajată bine, care poate fi folosită în cadrul conceptului și peste drum, deci între Take Ionescu și Bega, unde este în desfășurare o dezvoltare imobiliară, avem alte clădiri ale STPT și ideea era să valorificăm acest patrimoniul în plan cultural. Pentru că nu există mare cunoaștere în astfel de centre, ele sunt puține în lume, am considerat că cei mai bine este să organizăm un concurs de soluții.”, a spus Nicolae Robu, primarul orașului.

1000x100 (3)

MultipleXity 2021, Centrul pentru Artă, Tehnologie şi Experiment va cuprinde spații pentru expoziții, laboratoare interactive și zone de experimentare. În locul atelierelor Societății de Transport Public Timișoara vor fi amenajați 6.500 de metri pătrați, iar Muzeul de Transport „Corneliu Miklosi” va fi integrat în proiect.

publicitate Timisoara banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/