Pesta porcină africană se extinde în Timiș!

padure

Alte trei cadavre de mistreți care aveau pestă porcină au fost descoperite în Timiș, de această dată în apropierea Moșniței! Comitetul Local de Combatere a Bolilor a stabilit localitățile care intră în zona afectată.

Trei cadavre de mistreți în vârstă de până la doi ani aflate pe fondul de vânătoare nr. 61 Moșnița au fost cercetate din cauza suspiciunii de pestă porcină africană. Rezultatele prelevate de către DSVSA au indicat prezența pestei, care a fost apoi confirmată de IDSA București.

La ședința Comitetului Local de Combaterea a Bolilor, convocată de prefectul Oneț, au fost luate măsuri pentru combaterea focarului de pestă porcină. Zona afectată are o rază de 13 km de la locul unde au fost găsite cadavrele.

Zona infectată, cu o rază de 8 km, cuprinde localitățile Urseni, Moșnița Nouă, Moșnița Veche, Albina, Bucovăț, Bazoșu Nou, Remetea Mare, Giarmata Vii, Ghiroda și Timișoara (zona Modern, zona Ciarda și zona Buziașului).

1000x100 casa brutarului

Zona de control temporar, de 5 km, se întinde în localitățile Uliuc, Unip, Icloda, Sacoșu Turcesc, Dragșina, Bazoșu Vechi, Izvin, Recaș, Rudicica și Timișoara (zona Mehala și zona Freidorf).

Săptămâna trecută, alte trei cadavre de mistreți au fost descoperite pe fondul de vânătoare Chevereșu Mare.

CITEȘTE ȘI: Noi cazuri de pestă porcină în județul Timiș, la mai puțin de o lună de la stingerea tuturor focarelor