Se redeschide Moldominul! Se opreşte poluarea!

Acestea sunt promisiunile pe care primarul din Moldova Nouă le-a smuls miniştrilor Mediului şi Economiei, pe care i-a vizitat, la începutul săptămânii, la Bucureşti!

Matei Lupu s-a săturat să tot aştepte rezolvarea problemei cu praful ridicat de vânt de pe iazurile de decantare ale Moldomin, dar şi să privească resemnat spre dealurile care ascund zăcăminte de miliarde de euro. Edilul-şef s-a deplasat în capitală, unde a avut întâlniri cu Attila Korodi şi Constantin Niţă, miniştrii Mediului şi Economiei, şi cu alţi reprezentanţi ai celor două ministere. Lupu a obţinut promisiuni importante la finele celor două întâlniri, promisiuni de care este legată dezvoltarea spectaculoasă a oraşului de la Dunăre.

„Au fost nişte discuţii care m-au bucurat, deoarece, pentru prima dată, nu am auzit «asta nu se poate». S-a spus foarte clar că trebuie să facem ceva să rezolvăm problema. Asta m-a îndemnat să cred că se rezolvă. Apoi am stat de vorbă cu secretarul de stat de la Economie, cu consilierul ministrului şi cu directorul Direcţiei Miniere. Ei mi-au promis că până în luna decembrie vor veni cu un proiect pe care de anul viitor să-l punem în aplicare, să-l începem. Asta, în legătură cu poluarea. A fost o altă atitudine şi cred că asta se datorează şi presiunii făcute de Comisia Europeană pe tema poluării”, a declarat primarul Lupu pentru expressdebanat.ro.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Veşti la fel de bune vin şi dinspre Ministerul Economiei. „Din discuţiile avute la Ministerul Economiei se pare că vor încerca să rezolve şi cu privatizarea Moldominului. Ori îl privatizează, ori îl redeschide statul român. Au fost nişte discuţii importante. E o şansă reală de a reporni Moldominul şi de a rezolva şi cu poluarea. Prima dată e în discuţie problema rezolvării cu poluarea şi apoi redeschiderea Moldominului”, a mai spus Lupu.

publicitate si promovare online banner maxagro

Comments

  1. Violeta says:

    Ce rapid se rezolva toate problemele(ca doar nu-i doare gura)in preajma unor alegeri…

  2. Moldovan B says:

    Vorbe goale de campanie. S-a tot promis 8 ani ca nu se va inchide mina. Acum dupa ce a fost inchisa vin sa promita ca o vor redeschide. Nu mai exista nimeni care sa creada minciuna asta.