Se redeschide lacul cu lebede de la Gura Jgheabului. În proiect, şi un skatepark!

Sezonul estival s-a deschis și la Gura Jgheabului în orașul Oțelu Roșu. Administrația publică locală a început încă de acum două săptămâni lucrările de curățenie în singurul loc de recreere și de promenadă al oțelarilor.

Potrivit primarului Luca Mălăiescu, s-a tăiat iarba, s-a curățat zona de grătare și au fost înlocuite grătarele uzate cu unele noi.

„La sfârșitul lunii mai, vom deschide din nou lacul cu lebede. Am fost deja la hipermarketurile cu materiale de construcții și am cumpărat 8 grătare pentru a le schimba pe cele din zona Gura Jgheabului, pentru că au deja 5 ani și s-au învechit și degradat. Pe această cale aș dori să rog cetățenii orașului să păstreze cât mai mult din ceea ce se face, pentru că este greu ca la 2-3 ani să tot investim în reabilitare. Sunt bani pe care-i cheltuim din buzunarele tuturor și la Gura Jgheabului, și ar fi păcat să nu păstrăm. De asemenea, la Gura Jgheabului aș mai dori să facem un skatepark pentru tinerii din oraș. Nu cred că vom reuși anul acesta, doar dacă vom mai avea venituri suplimentare pe parcursul anului, pentru că în buget nu sunt prinși banii pentru acest proiect, din cauză că sunt costuri mari, undeva la 250.000 de lei. Şi mai sunt foarte multe de făcut”, a menționat șeful administrației publice locale.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Printre proiectele menționate de Luca Mălăiescu se numără semaforizarea zonei centrale a orașului. După ce am asfaltat și am închis Centrul Civic cu acel gard frumos, este un trafic intens în centrul urbei și chiar sunt blocaje în zona centrală în weekend-uri sau de sărbători. Mi-am propus tot timpul să investesc foarte puțin în semaforizare, însă firma care ne-a făcut propunerea de ofertă ne-a dat puțin peste cap și de aceea am și întârziat, pentru că mi-am dorit să avem deja semaforizarea făcută. Oferta este pentru două semafoare în zona centrală: zona Profi și la farmacia verde, valoarea este de 350.000 de lei. Suma este foarte mare, din punctul meu de vedere, și le-am dat sarcină celor de la achiziții să găsească ofertă în țară la un preț mai mic. Am înțeles că în țară sunt puține astfel de firme specializate, în jur de 5-6, dar trebuie să găsim un preț mai mic. Dacă nu, atunci voi renunța la semaforul de la farmacia verde și anul acesta va fi montat doar un sistem de semaforizare”, ne-a mai specificat primarul Luca Mălăiescu.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/