Fidelitate 95%! Nelu Popa: „Un procent care dă un plus de atractivitate Reșiței, când vine vorba de investitori”

Reșițenii, arată primarul Nelu Popa, nu se încadrează în tiparul statisticilor naționale care spun că românii nu sunt prea stabili la locul de muncă, rata de părăsire a angajatorului în primul an fiind de 25%.

Situația este atent analizată de către angajatori, deoarece companiile sunt foarte sensibile la aceste detalii. Tocmai pentru că investesc timp și bani în calificarea forței de muncă, în specializarea pe diversele nișe de activitate pe care fac angajări și este neplăcut ca, după ce ai reușit să formezi un anumit muncitor, să constați că acesta renunță la job și, nu de puține ori, angajatorul rămâne cu investiția în pregătirea sau formarea acestuia nerecuperată.

„La Autoliv, spre exemplu, rata de părăsire în primul an este de numai 4,6%, față de cele 25 de procente naționale, ceea ce dă un plus de atractivitate Reșiței, atunci când vine vorba de investitori”, spune primarul Ioan Popa.

Acesta mai spune că Primăria Reșița ia legătura constant cu consulatele din Timișoara sau Cluj pentru a prezenta avantajele celor ce decid să investească în Reșița.