Interesele meschine și obscure ale fostei și actualei conduceri de la „Eftimie Murgu” sunt de neoprit!

Cuvintele îi aparțin Ilenei Rotaru, fost profesor la universitatea reșițeană, și vin să completeze o lungă listă de acuzații care se îndreaptă spre cei care au transformat „Eftimie Murgu” dintr-o instituție de învățământ superior de stat într-o universitate mediocră a unui grup. Ca să nu-i spunem găști!

Manevrele din Senat, demiterile scandaloase, retragerea profesorilor cu demnitate, refuzul fuziunii cu Politehnica din Timișoara și atâtea multe altele au întărit în ochii opiniei publice și mai mult ideea subliniată de procurorii anticorupție. Și anume, că Universitatea „Eftimie Murgu” e doar un instrument de înavuțire pentru un grup de persoane și nu ceea ce ar trebui să însemne o instituție de învățământ superior.

În ciuda unor lucruri evidente și a vocilor tot mai numeroase care contestă vehement managementul și politica de la UEM, factorii de decizie din universitatea continuă mazilirea celor care au curajul să vorbească public despre prăbușirea învățământului superior reșițean. Eliminarea profesorului Cristian Rudolf, care e totodată și lider de sindicat, a stârnit deja reacții virulente. Una dintre cele mai interesante vine de la Ileana Rotaru, care în urmă cu doi ani a preferat să plece singură din UEM. Oricum, probabil ar fi avut aceeași soartă ca și Cristian Rudof, fiind cunoscut faptul că a criticat în nenumărate rânduri ceea ce se întâmplă în Rectorat, dar mai ales în Senatul universității. „Este dureros să văd cum se prăbușește o instituție cândva de învățământ superior de stat, un centru universitar care era dorit și necesar unui mic oraș ca Reșița. Din păcate, interesele meschine și obscure ale fostei și actualei conduceri sunt de neoprit! Chiar până aici s-a ajuns?”, a comentat Ileana Rotaru.