UPDATE. Atac fără precedent în mediul academic: „Blestemul a ajuns președinte al senatului!”

Fără să-i amintească numele, Liviu Spătaru o desființează pur și simplu pe Doina Frunzăverde, actualmente președinte al Senatului și fost rector al Universității „Eftimie Murgu” din Reșița!

Prezent recent în redacția Express de Banat, Liviu Spătaru, fost profesor și ctitor al universității reșițene, a vorbit despre motivele pentru care n-a revenit la catedră după ce și-a ispășit pedeapsa privativă de libertate primită pentru o faptă comisă în calitate de primar al municipiului. Eu întotdeauna m-am văzut înapoi la Universitate. Eu nu am fost primit înapoi în universitate pentru că orele mele au fost date altora cu o lună înaintea cererii de reîncadrare, deci s-a desfiinţat postul meu. Sunt cinci funcţii ale conducerii, previziunea, antrenarea, organizarea, coordonarea, controlul, din toate acestea, în perioada 2008-2016 nu au funcţionat decât antrenarea şi controlul. Antenarea cu biciul, că nu se putea altfel, abuzivă, deci coordonarea s-a făcut prin abuz, au fost abuzuri peste abuzuri. Suntem pe marginea prăpastiei, trebuie să se unescă spiritele, să nu se mai bată unii cu alţii şi să se aşeze la masă şi să discute raţional”, a afirmat Spătaru.

În cadrul aceluiași interviu, acesta a dezvăluit lucruri grave petrecute la „Eftimie Murgu”, voalat sau mai direct acuzațiile mergând înspre Doina Frunzăverde. Rector la acel moment și președinte al Senatului astăzi, când universitatea reșițeană e aproape prăbușită. După ultimele evenimente, Liviu Spătaru a reacționat din nou, de data asta mult mai dur. „Și-au tras blestemul asupra lor în 2008, când și-au ales rectorul! Iar de primit înapoi nu aveau cum să mă primească, atâta vreme cât nu au scăpat de blestem! Mai mult, acum blestemul a ajuns președinte al senatului!…”, a comentat acesta pe Facebook.

UPDATE

Liviu Spătaru spune că reacția sa nu trebuie privită ca un atac și face două precizări în acest sens: „Prima: nu este vorba de un atac, ci de răspunsuri punctuale la întrebările referitoare la actul managerial și cauzele problemelor din universitate; actul managerial se evaluează întotdeauna prin rezultat și nu prin circumstanțe! A doua: nu am de gând să atac pe nimeni, îmi salut cu drag foștii colegi și le doresc multă putere, înțelepciune și discernământ, pentru a depăși impasul! Le doresc forța interioară de a se așeza la masa discuțiilor cu fruntea sus, și nu aplecată! Frunțile plecate n-au ce căuta în mediul academic! Și nu există remediu mai bun decât adevărul!”

1000 x 100 gif logiscool