Primari PNL mituiți din bani publici! „Vor să îi amenințe pe toți, să îi cumpere pe toți!”

banner publicitar

Președintele PNL Ludovic Orban a reacționat într-un final după ce lista primarilor liberali care trec la PSD este tot mai bogată de la o zi la alta.

Caraș-Severinul este printre primele județe în care s-au consemnat, după anul electoral 2016, dezertări din PNL și transferuri la PSD. Primarii din Grădinari, Ramna și Forotic au făcut de mult acest pas și nu au ezitat să o arate public. Mai sunt însă destui care ar fi preferat discreția. Ion Mocioalcă, președintele PSD Caraș-Severin, a afirmat în mai multe rânduri că mai sunt și alți primari liberali care i-au promis că i se alătură. „Un lucru este clar: la noi se munceşte, pe când la celălalte partide nu se întâmplă nimic şi din această cauză primarii lor se îndreaptă spre noi”, explica Ion Mocioalcă.

Omologul său din Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a anunțat și el ieri că, la alegerile următoare, cinci edili PNL și un primar UNPR vor candida din partea PSD. Ludovic Orban a comentat aceste plecări ale primarilor din PNL acuzând că PSD îi atrage cu ajutorul finanțărilor pentru programe locale. „Prin intermediul OUG 55, aproape 500 de primari ai PNL, care au fost mituiți din bani publici pentru a obține acele finanțări, au trecut la PSD. (…) Asta este mecanismul de gândire bolnav, care e specific unei mentalități de tip comunist, prin care PSD vrea să se mențină la putere. Vor să îi amenințe pe toți, să îi cumpere pe toți, să reducă la tăcere orice voce a Opoziției”, a declarat președintele PNL.