De acum, caransebeșenii au unde să-și arunce hainele vechi. Totul pentru o colectare selectivă

publicitate si promovare in ziar

După ce Consiliul Local Caransebeş nu și-a dat girul pentru amplasarea pe domeniul public a unor containere pentru colectarea hainelor vechi, iată că managerul Transal Urbis găsește înțelegere la firmele private din municipiu pentru a fi montate recipientele pe spațiul lor. De colectare și reciclare se va ocupa o firmă privată.

La Caransebeș au fost amplasate primele containere la care se vor putea arunca materialele textile care nu mai sunt necesare localnicilor. Potrivit directorului Transal Urbis, Ovidiu Chimigeriu, astfel de containere sunt disponibile gugulanilor în parcările supermarketurilor din urbea de pe Timiș și Sebeș.

CITEŞTE ŞI: Consilierii PSD nu vor containere de haine în Caransebeș

Doar îmbrăcăminte și încălțăminte vor putea fi aruncate la gunoi, material textil care va fi ridicat de două ori pe săptămână și transportat la un depozit din Lugoj spre reciclare.

„Ridicările vor fi de două ori pe săptămână, marțea și vinerea, și angajații noștri vor face curățenie în jurul acestor containere, sperăm să nu le găsim vandalizate. Materialele colectate vor fi duse la un depozit în Lugoj, unde vor fi sortate. Hainele mai bune vor fi donate, dacă vreo asociație, fundație le solicită, iar cele care sunt într-o stare avansată de degradare vor fi date spre reciclare. Astfel de containere sunt amplasate în parcările de la supermarketuri, 4 la număr”, ne-a declarat Ovidiu Chimigeriu, directorul firmei de salubritate Transal Urbis.  

publicitate banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01