Se redeschid discuțiile pentru salvarea UCMR

explo 1000x200

Deși mediul politic se declară optimist în ceea ce privește redresarea economică a UCM Reșița, liderii sindicali încă sunt în așteptare, întrucât nu toate măsurile care s-au pus în discuție până acum au fost și materializate. Până ce societatea să se pună pe picioare drumul este lung, consideră sindicalii.

Speranțele de reabilitare economică ale uzinei UCMR sunt pe punctul de a se concretiza odată cu noua ordonanță venită de la Guvern care presupune conversia datoriilor acumulate în timp de uzina reșițeană în acțiuni. Mediul politic reșițean este cât se poate de optimist atunci când vine vorba despre planurile care se au în vedere în cadrul uzinei. Soluția de la centru a venit pentru a rezolva definitiv problemele de la UCMR, cel puțin asta consideră politicienii.

În mediul politic cărășean se preconizează că soluția optimă pentru scoaterea la liman a economiei aflate la pământ ar fi înglobarea uzinei în Hidroserv. Acest pas este văzut cu ochi buni având în vedere faptul că, în acest fel, uzina ar putea beneficia de comenzi fără ca acestea să treacă și prin licitații. Înglobarea despre care se vorbește ar transforma uzina în „mecanicul-șef” al Hidroelectrica.

Se lucrează la hotărârea aceasta de Guvern care rezolvă definitiv situația UCMR-ului. Finalul va fi înglobarea uzinei în Hidroserv, eu așa o văd. Asta, pentru că altfel nu putem primi comenzi la UCMR fără licitație. Dar fiind mecanicul-șef al Hidroelectrica, în situația asta Hidroelectrica își va putea da comenzile către mecanicul său șef care va deveni UCMR. Sunt peste 20 de hidrocentrale care trebuie să intre în remont în perioada următoare”, a explicat Ion Mocioalcă, președintele Comisiei de Ordine Publică din Camera Deputaților și vicepreședinte al PSD.

tmc 640

CITEȘTE ȘI: SUNT ȘANSE PENTRU RESUSCITAREA UCMR. VEZI CE SPUN SINDICALIȘTII!

Sindicaliștii din cadrul Sindicatului 1771 al UCMR privesc și ei cu speranță către ordonanța venită de la Guvern. Cu toate acestea, tonul în care aceștia comentează planurile avute în vedere pentru redresarea UCMR-ului nu este la fel de optimist ca cel al parlamentarului Ion Mocioalcă. Sindicaliștii se încred în șansele care sunt acordate uzinei, dar nu văd înglobarea acesteia în Hidroserv ca fiind o soluție potrivită, cu toate că avantajele acestei măsuri sunt certe.

Nu cred sau mai bine spus nu știu dacă UCMR va fi înglobat. E mai complicat. Întâi mai trebuie făcut un pas pentru a se ajunge acolo unde se dorește. Pe lângă această ordonanță mai este necesară încă una și abia apoi putem vedea ce va fi cu UCMR-ul, dar să fie înglobat în Hidroserv nu cred că este o soluție. Dar, mă rog, asta este părerea dumnealui. Eu spun că este mai mult până acolo, mai trebuie o ordonanță și apoi mai vedem”, a explicat Jivomir Tovladiat, liderul sindicatului 1771 al UCM Reșița.

Comments

  1. Alin says:

    Tovladiat baiatule, ti-e frica ca nu mai beneficiezi de cotizatiile amaratilor, o data ce fuzioneaza cu Hidroserv.