Sunt șanse pentru resuscitarea UCMR. Vezi ce spun sindicaliștii!

O nouă ordonanță venită de la Guvern va resuscita situația dezolantă a UCMR-ului. Decizia venită de la centru presupune transformarea datoriilor adunate de-a lungul anilor de cele mai mari societăți naționale în acțiuni. Planurile de revitalizare a economiei UCMR se vor putea concretiza, astfel, în cel mai scurt timp.

Decizia a fost așteptată cu sufletul la gură atât de conducerea uzinei, cât și de liderii sindicali și de angajații care încă mai speră să-și primească salariile. Ordonanța a fost ridicată la fileu marți și odată adoptată va crește cu mult șansele de redresare economică ale UCM Reșița. De asemenea, prin decizia luată, statul va avea posibilitatea de a crește influența și implicarea în cadrul companiilor aflate sub controlul său.

Reprezentanții de la centru și-au explicat decizia prin faptul că varianta conversiei datoriilor în acțiuni este necesară pentru a genera o creștere a valorii societății. Mai mult decât atât, ordonanța se pune împotriva legii insolvenței care nu permite, în prezent, conversia restanțelor bănești în titluri de valoare pentru nicio societate cu probleme eonomice.

Liderii de sindicat din cadrul UCM Reșița au așteptat nerăbdători o astfel de decizie care să dea șanse planurilor deja existente care prevăd redresarea societății. Cu toate acestea, sindicaliștii nu se pronunță încă asupra acțiunilor de revitalizare care vor fi demarate. Aceștia preferă să aștepte ca decizia Guvernului să își urmeze cursul, înainte de a face previziuni în ceea ce privește resuscitarea economică a uzinei.

Această decizie a Guvernului este ceea ce am cerut și deja lucrurile se conturează spre salvarea UCMR-ului. Cel mai bine este să lăsăm deocamdată să se concretizeze acest lucru și abia apoi vom putea vorbi despre planuri. Există un plan de redresare, altfel nu s-ar fi dat această ordonanță. Deocamdată așteptăm ca această ordonanță să-și urmeze cursul și sper să avem vești bune și în continuare”, a explicat Jivomir Tovladiat, lider sindical în cadrul UCMR.

tmc 640