Se redeschid cinematografele din Caraș-Severin! Când putem merge la film?

Vești bune pentru cei dornici de activități în afara locuinței. O variantă este, din această săptămână, cinematograful. Două din cele 4 cinematografe din Caraș-Severin sunt deschise din această săptămână. Cel de-al treilea se va deschide la început de februarie. Doar Cinematograful Dacia din Reșița rămâne cu siguranță închis din cauza incidenței cazurilor de coronavirus care depășește și astăzi 4 la 1.000 de locuitori.

Frustrarea adunată în ultimele luni din cauza posibilităților reduse în ceea ce privește activitățile pe care le putem face în afara locuinței poate fi dată uitării cel puțin de cinefili. Cinematografele din Caraș-Severin se redeschid în localitățile unde incidența cazurilor de coronavirus este mai mică de 3 cazuri la mia de locuitori.

Așa se face că, din această săptămână, se pot urmări filme în cinematografele din Oravița și Oțelu Roșu, iar din 4 februarie va fi funcțional și Cinematograful Luna din Caransebeș. Pentru a evita orice probleme, sălile vor funcționa la capacitatea de 50% și în fiecare sală vor fi asigurate măsuri moderne de dezinfecție.

Singurul cinema care va rămâne închis, cel puțin deocamdată, este cel din Reșița. Din păcate, incidența de aici este astăzi de 4,27 cazuri de coronavirus la 1.000 de locuitori.