Se reconstruiește podul peste Mureș dintre Timiș și Ungaria?

raul mures

Autoritățile județene transmit că vor să reconstruiască podul peste Mureș dintre Timiș și Ungaria. Structura a fost demolată în urmă cu 80 de ani.

Dacp podul va fi refăcut, atunci s-ar crea o nouă legătură rutieră între Cenad și Cenadul unguresc. Liderul Connsiliului Județean Timiș a discutat posibilitatea de reconstruire a podului cu o delegație formată din reprezentanți din Ministerul Economiei și Transportului, Compania Națională de Drumuri Publice și cei ai Poliției de Frontieră din țara vecină, în cadrul Reuniunii bilaterale România – Ungaria.

„M-am bucurat să-l am alături pe primarul din Sânnicolau Mare, inițiatorul întâlnirilor de lucru privind ridicarea unui pod peste Mureș. Această posibilă investiție a existat pe agenda româno-ungară încă de acum 10 ani, din partea maghiară există un interes crescut și chiar un proiect tehnic si autorizație de construire, dar este nevoie și de implicarea autorităților centrale din România pentru ca acest proiect să poată fi demarat. Podul ar da un imbold investițiilor din zona de sud-vest a județului și ar putea avea un puternic impact în plan economic și social”, a precizat președintele CJ Timiș, Alin Nica.

Viitorul pod ar avea un rol determinant în schimbarea structurii de transport în zona geografică arondată și, în context mai larg, ar duce și la regândirea configurației de transport a întregului Banat. O astfel de legătură nord-sud, ar face ca autostrada M43/A1 să fie mai accesibilă pentru mai multe orașe de dimensiuni medii din regiune, alături de Sânnicolau Mare și Jimbolia, Zrenjanin sau Kikinda. S-a convenit înființarea unui grup de lucru comun, la nivel de experți, pentru pregătirea și implementarea investiției.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

 

 

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/