Se reactualizează harta de zgomot a Timișoarei

timisoara noaptea

Traficul rutier este cea mai mare sursă de poluare fonică în Uniunea Europeană. Iar Timișoara nu face excepție. Cel puțin asta reieșea din ultimul studiu a zgomotului din oraș, încheiat în urmă cu 3 ani. Acum, autoritățile refac harta gălăgiei.

A fost deja lansată o licitație pentru găsirea unei firme care s ă măsoare nivelul de decibeli, atât noaptea cât și ziua, în toate zonele din Timișoara.

Potrivit ultimelor măsurători, în oraș erau 13 străzi unde s-au înregistrat depășiri ale nivelului de decibeli admis de normele europene: Calea Șagului, Calea Buziașului, Calea Dorobanților, Calea Aradului, Liviu Rebreanu, 16 Decembrie 1989, Budai Deleanu, Ștefan Octavian Iosif, Oituz, Baba Dochia, Andrei Șaguna, Simion Bărnuțiu și Gheorghe Lazăr.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Traficul este cel mai mare poluator fonic din Timișoara, dar și transportul public și activitatea industrială. Marile șantiere provoacă și ele mult zgomot.

În UE, hărțile de zgomot trebuie actualizate odată la 5 ani. La Timișoara, gălăgia va fi măsurată anul acesta. Ultimul contract pentru actualizarea hărții de zgomot a Timișoarei a fost atribuit în 2018 și a avut o valoare de 54.000 de lei. Rezultatele au fost publicate în 2019.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/