Incendiile de vegetație au distrus peste 130 de hectare de culturi agricole în Timiș. Într-o singură zi!

6c7c74ac e22c 41ad 8b4c ff4a890fbbd9
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

În ultimele 24 de ore, pompierii timișeni au fost solicitați să intervină la 16 incendii de vegetație uscată și culturi agricole. Focul, accentuat de secetă și schimbări frecvente a direcției vântului, a distrus peste 130 de hectare de grâu și rapiță și mai bine de 80 de hectare de vegetație uscată și miriște.

Totodată, incendiile de vegetație uscată au afectat 150 de pomi fructiferi, peste 30 de traverse de la o cale ferată dezafectată, un utilaj agricol, un adăpost de animale și o anexă gospodărească.

„Dorim să tragem un semnal de alarmă și să informăm cetățenii că gestionarea acestui tip de risc, necesită un efort susținut, implicând multe forțe și mijloace de stingere pentru limitarea și lichidarea acestora. De altfel, având în vedere vremea caniculară care s-a înregistrat în ultimele zile și vântul care își schimbă des direcția, aceste incendii sunt un real pericol pentru viața și bunurile comunității, având o viteză mare de propagare la împrejurimi. În acest context, dorim să le reamintim cetățenilor că arderea miriștilor și a resturilor vegetale este strict interzisă. Pentru a preveni producerea unor incendii, recomandăm cetățenilor să NU utilizeze focul deschis în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de vânt și să NU arunce la întâmplare resturile de țigări”, este mesajul ISU Timiș.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Persoanele fizice și juridice care în această perioadă recoltează culturile agricole trebuie să manifeste multă prudență și să respecte cu strictețe toate măsurile de prevenire și stingere a incendiilor.

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/