Se răcesc caloriferele! Colterm reduce temperatura de furnizare a energiei termice

Temperaturile tot mai ridicate din termometre opresc căldura din calorifere. Colterm anunță că de astăzi, 8 aprilie, a început să reducă temperatura de furnizare a energiei termice pe timp de zi, iar în scurt timp o va sista complet.

Caloriferele timișorenilor racordați la sistemul centralizat de încălzire încep să se răcească încet, încet. Societatea de termoficare a anunțat că de astăzi reduce temperatura energiei termice, pentru că pe timpul zilei sunt și 20 de grade Celsius.

Colterm reamintește într-un comunicat de presă și de varianta închiderii agentului termic de la vanele de branșament din subsolurile blocurilor: „Clienții noștri au posibilitatea de a-și face propriul confort termic în cadrul asociațiilor și, dacă consideră, pot să închidă agentul termic de la vanele de branșament din subsolurile blocurilor, pe timp de zi, și le pot redeschide seara (…). În cazurile în care există situații unde fie lipsesc robineții de la vanele de branșement, fie aceștia se deschid mai greu sau alte astfel de probleme, clienții ne pot sesiza și, în cel mai scurt timp, o echipă Colterm se va deplasa la fața locului pentru a remedia situația.”

Colterm va furniza căldură până cel târziu în 30 aprilie sau mai devreme dacă temperaturile ating cel puțin 10 grade Celsius timp de 3 zile consecutiv, atât ziua cât și noaptea.