Întâlnire între echipele timișorene și Cosmin Contra. Ce a propus selecționerul și ce a promis primarul Nicolae Robu

Cele trei cluburi de liga secundă din Timișoara au participat săptămâna trecută la o întâlnire la care invitat a fost și selecționerul Cosmin Contra. În stilul său direct, „Guriță” a spus că doar cu bani publici capitala Banatului mai poate spera să revină în prima ligă de fotbal. Primarul Nicolae Robu a spus că legal nu poate face acest lucru, dar că va ajuta cu baze sportive.

Întâlnirea a avut loc la hotelul deținut de Radu Ienovan. ACS Poli a fost reprezentantă doar de primarul Nicolae Robu, fără oameni din club. ASU Politehnica și Ripensia au avut reprezentanți și ele. Cosmin Contra a fost invitat deoarece se afla în Timișoara. După ce a asistat la discuții, selecționerului i s-a cerut părerea. „Eu am fost invitat, deoarece eram acasă, la Timișoara. Am participat la discuții și mi s-a cerut și mie părerea, pe care mi-am exprimat-o. Dar să vă confirme domnul Robu”, ne-a declarat Contra, confirmând practic întâlnirea.

Răspunsul lui „Guriță” e de înțeles, deoarece selecționerul a spus direct că e nevoie de bani publici pentru promovare. Primarul Nicolae Robu a precizat că acest lucru nu se poate face. „Cosmin Contra și-a exprimat și el dorința ca Timișoara să revină în elita fotbalului românesc. Dânsul a spus că ar trebui să dăm bani, în general, nu unei echipe anume. Eu i-am spus că nu pot face acest lucru. Nu risc nimic. A fost o întâlnire consultativă”, ne-a precizat Robu, care a spus că nu s-a discutat de fuziuni la întâlnire.

Primarul vrea să reabiliteze terenul Dacia

Robu spune însă că va sprijini cu infrastructură și că urmează să amenajeze terenul fostei echipe Dacia, a fabricii Bega Pam, ca bază de antrenament. „În schimb, am promis că voi face tot ce pot pentru a pune la dispoziția echipelor infrastructura pe care o am în subordine, direct sau indirect. Bazele Electrica sau Colterm nu sunt direct în jurisdicția Primăriei, dar aparțin de Societatea de Transport Public Timișoara și de societatea de termoficare. Avem acel proiect de stadion nou în Calea Buziașului. Vrem să reabilităm și terenul de pe Strada Mircea cel Bătrân, ca bază de antrenament, avem CF-ul”, a mai adăugat Nicolae Robu.