Amfiteatre arhipline cu liceeni și în weekend la Universitatea Politehnica Timișoara. Se pregătesc pentru Bacalaureat

Meditațiile gratuite pentru Bacalaureat, organizate de Universitatea Politehnica Timișoara, aduc și în weekend sute de tineri în amfiteatrele instituției de învățământ superior. În fiecare duminică, profesori de la UPT pregătesc la matematică liceenii care urmează să susțină examenul maturității.

Rezultatele de la Simularea Bacalaureatului arată că liceenii au mare nevoie de pregătire suplimentară pentru a putea lua o notă de trecere la examenul propriu-zis. Între 300 și 400 de elevi de clasa a XII-a, din tot vestul țării, merg în fiecare duminică la orele gratuite de matematică organizate de Universitatea Politehnica Timișoara pentru ei. Programul gratuit a început în luna februarie și se încheie în 17 iunie.

Instituția transmite că „Universitatea Politehnica Timișoara, prin Departamentul de Matematică, vine în sprijinul elevilor de liceu, potențiali studenți, organizând și în 2018, ca în fiecare an, cursuri gratuite de pregătire, indiferent de facultatea pe care doresc să o urmeze și independent de forma admiterii (concurs de dosare sau concurs cu probe de verificare a cunoștințelor). Cursurile de matematică le vor fi deosebit de utile elevilor din ultimul an de liceu, atât în vederea admiterii în anul I, cât și a examenului de bacalaureat. (…) Cursurile se desfășoară între orele 10:00 – 13:00, în amfiteatrul D1 al Facultății de Automatică și Calculatoare, Bd Vasile Pârvan nr. 2.”

Universitatea organizează pregătire gratuită și pentru admiterea la Facultatea de Arhitectură. Și acolo sunt în fiecare săptămână aproximativ 70 de tineri care se pregătesc pentru susținerea admiterii. Instituția mai anunță și că participanților nu li se solicită vreun angajament față de universitate. Tematicile meditațiilor gratuite la matematică sunt disponibile pe site-ul http://www.upt.ro/Informatii_UPT_943_ro.html

Sursă foto: upt.ro