După 5 ani, începe dezinsecția la Timișoara. Unde se va acționa prima dată

După 5 ani și jumătate în care în Timișoara nu s-a făcut dezinsecție sau deratizare, iată că acum reprezentanții Primăriei din oraș au bătut în cuie ziua în care va începe lupta împotriva țânțarilor și rozătoarelor.

Potrivit celor din administrație, miercuri este ziua în care firma care a câștigat licitația se va apuca efectiv de treabă, asta dacă nu va ploua. Lupta cu dăunătorii va începe mai întâi în zonele bogate în vegetație și pe malurile apelor. Zonele vizate pentru ziua de miercuri ar fi: Pădurea Verde, parcurile din oraș, dar și malul Begăi.

Produsele utilizate de firmă sunt avizate de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății: K-OTHRINE PROFI EC 250, VECTOBAC WG și DERATION PELLET. Totodată, cei din Primărie atrag atenția apicultorilor: aceste substanțe ar putea fi periculoase pentru albine. „Facem un apel la crescătorii de albine din municipiul Timişoara să reducă pe cât posibil zborurile acestora, deoarece cele aflate în zbor pot fi afectate”.

leader board 728 x 90 px

Firma care se ocupă de deratizarea și dezinsecția din Timișoara este Coral Impex, contractul a fost semnat vineri și este în valoare de 18 milioane de lei, cu tot cu TVA. Perioada de valabilitate este de 4 ani.