Drum județean lărgit la patru benzi! 34 de milioane de lei pentru 4 km!

Una dintre cele mai așteptate lucrări de infrastructură din Timiș ar putea intra, într-un final, în procedura de licitație, iar în câteva luni, dacă nu vor exista contestații, să fie desemnată și firma care să execute lucrarea.

Drumul județean care leagă Timișoara de comuna Moșnița Nouă va costa 34 de milioane de lei. Autorizația de construcție pentru lărgirea drumului de 4,1 km dintre Timișoara și Moșnița Nouă a fost emisă, a anunțat astăzi președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra. După această procedură, proiectul ar urma să intre în licitație în maxim 30 de zile.

„Depunem toate eforturile pentru a se putea lucra la drum încă din acest an, iar în lipsa unor contestații, vom avea constructor desemnat în câteva luni. Știm că răbdarea oamenilor este limitată, pe bună dreptate. Da, acest drum, precum multe altele, trebuia să fie lărgit deja, dar cel mai bun lucru pe care-l putem face acum este să lucrăm la turație maximă și să dăm drumul la cât mai multe lucrări importante pentru timișeni”, a declarat președintele CJ Timiș.

Potrivit lui Călin Dobra, ar urma să fie realizate sensuri giratorii, trotuare, piste de biciclete și iluminat public pe întreg traseul. În plus, vor fi plantați peste 1.000 de arbori și se vor amenaja accese către străzile laterale și rigole de scurgere a apelor pe ambele părți ale drumului. De asemenea, lucrarea prevede atât alveole pentru staționarea autovehiculelor, cât și stații pentru transportul în comun. Fondurile provin atât din bugetul Consiliului Județean, cât și prin Programul Național de Dezvoltare Locală – PNDL.