Se pun pe treabă! După patru luni fără bani și investiții, se votează bugetul local

Blocată de propria guvernare, administrația PSD a Lugojului va discuta în această săptămână bugetul local al municipiului, programat pentru analiză și vot într-o ședință extraordinară ce va avea loc joi, 11 aprilie, de la ora 14.

Ședința extraordinară de joi va avea două proiecte pe ordinea de zi, primul dintre ele fiind cel în care aleșii locali vor fi invitați să aprobe contractul de comodat pentru mașina de intervenție ce a fost cumpărată pentru Detașamentul de Pompieri Lugoj.

Cel mai important punct de discuție va fi însă bugetul local, unul generos în opinia edilului șef Francisc Boldea, care a afirmat că Lugojul va avea între 170 și 180 de milioane de lei în propria visterie.

Printre altele, în proiectul de buget s-au alocat: 12 milioane de lei pentru funcționarea autorității executive; 13,7 milioane de lei pentru asistență socială; trei milioane de lei pentru Poliția Locală; șase milioane de lei pentru învățământ; 1,8 milioane de lei pentru salubritate; 660.000 de lei pentru subvenționarea transportului public; 282.000 de lei pentru biserici; 4,9 milioane de lei pentru reparații drumuri și trotuare; 800.000 de lei pentru Casa Bredicenilor; 359.000 de lei pentru Școala de Arte; 1,7 milioane de lei pentru Casa de Cultură a Municipiului și 1,773 milioane de lei pentru Clubul Sportiv Municipal.

Opoziția are pregătite o serie de amendamente la bugetul local, însă cu siguranță acestea vor fi respinse în totalitate de către coaliția majoritară PSD – ALDE, responsabilă și în acest an cu „împărțirea cașcavalului”.