Se pun bazele traseului „Poiana Caraiman”

traseu educativ

Un protocol de colaborare încheiat între Primăria Reșița, Direcția Silvică a Județului Caraș-Severin și Asociația Bike Attack dă posibilitatea elevilor să-și îmbunătățească cunoștințele legate de mediul înconjurător și protejarea acestuia.

Acordul încheiat de curând între cele trei entități are în vedere amenajarea unui traseu în fondul forestier al Ocolului Silvic Reșița, pe care elevii și preșcolarii vor putea să-l parcurgă, în scop educativ, pe perioada „Săptămânii verzi”, program național derulat la nivelul fiecărei unități de învățământ în intervalul 27 februarie – 16 iunie 2023.

Traseul gândit de cei trei parteneri implicați în derularea acestui proiect a primit numele de „Poiana Caraiman”, iar pe el se vor amplasa panouri informative, indicatoare și mobilier urban, pentru ca lecțiile deschise care urmează să se țină aici să fie cât mai plăcute.

„Activitățile vor fi organizate și desfășurate de către parteneri în vederea schimbării percepției și atitudinii elevilor față de valorile naturale și necesitatea conservării acestora pentru generațiile viitoare. Activitățile vor fi implementate cu ocazia lansării noului modul «Școala verde», la nivelul unităților de învățământ din subordinea Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin”, se precizează în referatul de aprobare al proiectului.