Agricultura ca la carte: se organizează cursuri de calificare pentru fermieri

tineri fermieri

Cărășenii care doresc să-și pună pe picioare o afacere în domeniul agricol, și nu au studii de specialitate, pot urma cursuri de calificare organizate de specialiști în domeniu.

Direcția Județeană Agricolă Caraș-Severin face înscrieri pentru cursurile de calificare în meseria de lucrător în cultura plantelor, lucrător în creșterea animalelor, apicultor și pomicultor. Cursurile au o durată de trei luni, la finalul căruia se acordă o diplomă de calificare. Documentul de absolvire este eliberat de Ministerul Muncii și recunoscut pe întreg teritoriul Uniunii Europene.

„Aceste cursuri se adresează începătorilor în domeniul agricol, care pe parcursul celor 360 de ore vor dobândi noțiunile teoretice și practice de care au nevoie. Producătorii agricoli sau alte persoane care intenționează să desfășoare activități agricole și doresc să urmeze cursuri de pregătire profesională se pot adresa instituției noastre din aceste zile. Pentru înscriere este nevoie de copii după cartea de identitate, certificat de naștere și ultima diplomă de studii, iar tariful este de 620 lei.”, precizează Adina Bâte, directorul adjunct al Direcției Județene Agricole Caraș-Severin.

Specialiștii DAJ mai precizează că, tot în această perioadă, se mai fac înscrieri și pentru cursurile de instruire cu o durata de 40 ore, în domeniile  agro-mediu și clima și agricultură ecologică, tariful fiind de 200 lei .

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/