„Am împărțit banii ținând cont de anumite nedreptăți din trecut!”

romeo dunca (3)

Romeo Dunca a găsit o nouă schemă de repartizare a banilor către primăriile din județ pentru echilibrarea bugetelor locale, dar e dispus să accepte și eventuale amendamente ale social-democraților în cazul în care aceștia văd oportună o altă distribuire în cazul primarilor lor.

„Niciodată nu au fost suficienți bani și totdeauna au existat primari nemulțumiți. Cele 38 milioane RON disponibile cu siguranță că nici în acest an nu vor fi  suficiente.”, a spus, înainte de toate, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin. Acesta consideră totodată că, „decidenții politici din actuala opoziție se implicau, poate că ceva mai mult decât era firesc, în schema distribuirii”, dar și liberalii au discutat despre împărțirea banilor chiar în ședința de partid, de la finele săptămânii trecute. „Anul acesta încercăm o alta variantă. Am împărțit banii ținând cont de anumite nedreptăți din trecut, după care sumele au fost împărțite la numărul total de locuitori din județ. Luând în calcul cei aflați în evidenta populației după numerele de buletine existente. În acest fel, orașe ca Reșița, Caransebeș, Moldova Nouă sau Bocșa s-au trezit cu sume mult mai mari decât erau obișnuite. Aceste sume sunt de fapt lăsate la îndemâna CJ pentru a echilibra bugetele localităților cu nevoi mai mari. Orașele și unele comune au venituri și din alte încasări în comparație cu localități fără venituri. Dar ținând cont că cei 38 milioane de RON reprezintă cota parte din TVA colectat de la județ, iar încasările vin în primul rând de la orașele sau comunele cu activitate economică mai intensă, mi se pare normal ca o eventuala distribuire, altfel decât cea făcută raportat la numărul de cetățeni să fie realizată doar cu acordul primarilor de la care se iau eventuale sume. În consecință, la ședința din 30 ianuarie vom accepta rectificări de la grupul PSD pentru redistribuiri la primăriile conduse de primari ai opoziției.”, a explicat președintele Dunca.

Pentru reechilibrarea sumelor la primăriile liberale sau de altă culoare politică decât social-democrată, Primăria Reșița a cedat 5,25 milioane, susține șeful administrației județene. Suma respectivă se va împărți în părți egale fiecărei primarii de comună.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Potrivit schemei de repartizare a bugetului prezentată de Romeo Dunca, Primăria Reșița va primi 5,85 milioane lei, iar Primăria Caransebeș, 3,22 milioane. 2,06 milioane urmează să ajungă la Bocșa, 1,7 milioane în contul Primăriei Moldova Nouă, în timp de Primăriei Oravița îi revin 1,63 milioane lei. Primăriei Oțelu Roșu îi sunt repartizați 1,32 milioane lei, Aninei, 1,16 milioane, iar orașului Băile Herculane 869.000 de lei.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/