Mica Unire, sărbătorită retroactiv la Reșița de elevii de la „Mircea Eliade”

mica unire cuza jpg
timisoara capitala 2023

Una dintre puținele acțiuni dedicate Micii Uniri va avea loc la Colegiul Național „Mircea Eliade” din Reșița. Cum data de 23 și cea de 24 ianuarie au fost zile libere pentru bugetari, elevii vor afla astăzi detalii despre importanța momentului istoric.

Consiliul Județean Caraș-Severin, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin, Colegiul Național „Mircea Eliade” Reșița și Muzeul Banatului Montan Reșița organizează astăzi, la ora 13.00, manifestarea „Unirea nu-i o simplă horă”.

Evenimentul se va desfășura în Amfiteatrul Colegiului Național „Mircea Eliade” Reșița cu participarea elevilor claselor a X-a și a XII-a de la secția de Filologie, coordonați de prof. Adela Lungu-Schindler. Va fi prezent și directorul Colegiului Național „Mircea Eliade”, prof. Marius Cornici, dar și profesoarele de la catedra de Istorie, Maria Foiagu (cu câțiva elevi cu scurte expuneri), Gheorghița Fercea și managerul Muzeului Banatului Montan Reșița, Livia Magina.

Cuib de vise 1000x100

Invitații evenimentului cultural dedicat Unirii Principatelor sunt poeții Iacob Roman și Nicolae Sârbu. Cele două personalități reșițene le vor vorbi elevilor despre importanța zilei de 24 Ianuarie atât în context istoric, dar mai ales literar și spiritual, provocându-i deopotrivă la comunicare pe această temă.